ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική διαμαρτυρία από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου

μουσική-διαμαρτυρία-από-μαθητές-του-μ-248638

Ζητούν καθηγητές μουσικής και δωρεάν μετακινήσεις

«Ντο, ρε, μι, φα, μουσικοί στα μουσικά»… Με τύμπανα και μπαγκέτες στα χέρια και φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν για τα κενά καθηγητών μουσικής στο σχολείο τους. Πάνω από 500 ώρες μαθημάτων σε μουσικά όργανα χάνονται κάθε εβδομάδα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, στο οποίο φοιτούν μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδος, προκειμένου να κάνουν μαθήματα μουσικής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, προχώρησαν χθες σε κατάληψη στο σχολείο τους και μουσική διαμαρτυρία στους δρόμους της πόλης. Για μία ακόμη χρονιά, το Μουσικό Σχολείο, λειτουργεί χωρίς καθηγητές μουσικής με αποτέλεσμα να χάνονται 500 ώρες μαθημάτων μουσικών οργάνων κάθε εβδομάδα!

Κρατώντας πανό, τραγουδώντας συνθήματα τα οποία συνόδευαν ρυθμικά με τύμπανα οι μαθητές προχώρησαν σε πορεία από το σχολείο τους μέχρι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο και από εκεί κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Βόλου.

«Είμαστε μουσικό σχολείο χωρίς να κάνουμε μαθήματα μουσικής», διαμαρτυρήθηκε η μαθήτρια του σχολείου, Ζωή, που έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο στο Μουσικό.

«Στο Μουσικό πηγαίνουμε για να κάνουμε μαθήματα μουσικής. Ομως αντί να επενδύουμε τις ώρες μας σε μαθήματα μουσικής τις χαραμίζουμε», αναφέρθηκε στα κενά μουσικών, η μαθήτρια του σχολείου Ηλέκτρα Τόλιου.

«Κάθε μέρα έχουμε τουλάχιστον δύο ώρες κενό. Καθόμαστε στο προαύλιο και περιμένουμε πότε να περάσει η ώρα για να μπούμε για μάθημα», είπε η μαθήτρια Χρυσάνθη Παπαπέτρου.

«Τι νόημα έχει να πηγαίνουμε στο Μουσικό και να μην κάνουμε καν μουσικά μαθήματα;», διερωτήθηκε ο μαθητής Κωστής Παλογιάννης. Οπως σημείωσε από το σχολείο δεν μπορούν καν να πάρουν πιστοποίηση στη θεωρία της μουσικής με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν και σε ωδεία ταυτόχρονα. Εθιξε επίσης και το ζήτημα των μεταφορών, από τη στιγμή που δεν έχει προβλεφθεί δωρεάν μετακίνηση των μαθητών. «Στο σχολείο έρχονται μαθητές, από τα Λεχώνια, την Αγριά, την Αγχίαλο, τις Αλυκές και κάθε μέρα κάνουν μεγάλα έξοδα για τη μετακίνησή τους», σημείωσε ο Κωστής Παλογιάνης.

«Κάθε χρόνο έχουμε πολλά κενά στα μουσικά μαθήματα, δεν παίρνουμε καμία πιστοποίηση στη θεωρία της μουσικής, δεν έχουμε δωρεάν μεταφορές», διαμαρτυρήθηκε ο μαθητής Βαγγέλης Μπιλάλ.

Σημειώνεται ότι μόλις χθες εγκρίθηκαν για το Μουσικό Σχολείο, τέσσερις καθηγητές μουσικών οργάνων, οι οποίοι όταν αναλάβουν καθήκοντα από Δευτέρα, θα περιορίσουν τον αριθμό των χαμένων ωρών από 500 στις περίπου 400 την εβδομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου