ΤΟΠΙΚΑ

Οσμή σκανδάλου στην αγορά οικοπέδου στον Αγ. Στέφανο

οσμή-σκανδάλου-στην-αγορά-οικοπέδου-σ-248875

Προσέδωσαν οι μειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο

Οσμή σκανδάλου προσέδωσαν οι αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου 25 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας, προκειμένου να δημιουργήσει πολυχώρο πολιτισμού και τέχνης.

Το ακίνητο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Μουλά είναι αξίας 360.000 ευρώ ωστόσο θα πωληθεί τον 1/5 της τιμής του καθώς βρίσκεται σε εκκαθάριση. Ο δήμος θα έχει στη διάθεσή του ένα ακίνητο σε συμφέρουσα τιμή, που σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξει σε χέρια ιδιωτών.

«Το θέμα εισάγεται με προχειρότητα. Στην ουσία προτείνετε μέσα στην οικονομική κρίση, ο δήμος να αγοράσει ένα οικόπεδο μεγάλης αξίας για μικρής κλίμακας έργο, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχει δημοτική περιουσία. Ο δήμος Βόλου διαχρονικά κατασκεύασε τις αναγκαίες υποδομές στη συγκεκριμένη περιοχή. Πληρώνει τόσα χρόνια για υποδομές και καλείται να αγοράσει και τη έκταση. Δεν έπρεπε να συζητάμε για αγορά αλλά για παραχώρηση χώρου», αντέδρασε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης.

Η ίδια χαρακτήρισε το θέμα ως «ορισμό του σκανδάλου» και έθεσε και ηθικό ζήτημα από τη στιγμή που πρόεδρος του συνεταιρισμού που πουλάει την έκταση είναι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. «Τι γίνεται; Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει; Είστε εκτεθειμένος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ υποστήριξε ότι για οικόπεδα για πολυχώρους, ο δήμος θα έπρεπε να αγοράσει έκταση για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων στην περιοχή.

Απόσυρση του θέματος ζήτησε εξάλλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας, θέτοντας ζήτημα δεοντολογίας για τον κ. Μουλά μέσα από τη διπλή του ιδιότητα «ως πρόεδρος του οργάνου που θέλει να αγοράσει και ως πρόεδρος του φορέα που πουλάει».

«Συμβαίνει να είμαι εκεί. Δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου. Είναι ένα ακίνητο 360.000 ευρώ που θα πωληθεί στο 1/5 της τιμής. Οταν γίνει εκκαθάριση το ποσό θα είναι ευτελές. Είναι άδικο αυτό που κάνετε», είπε ο κ. Μουλάς.

Πάντως η κ. Οικονόμου εξαπέλυσε και ευθείες βολές κατά του κ. Μουλά. «Θέλετε να αποφύγετε τις φορολογικές σας υποχρεώσεις. Εχετε έννομο συμφέρον. Είναι ηλίου φαεινότερο», είπε με το θέμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου