Ο Μαμαλάκης στο Υπουργικό

Τελευταία ενημέρωση: 2010-01-08, 00:00:00
Ελπίζω, πέρα από επικοινωνιακή σημασία, να έχει και ουσιαστικά αποτελέσματα αυτή η νέα τακτική να καλείτε, κ. Πρόεδρε, κάθε τόσο, μια εξωκυβερνητική προσωπικότητα που είτε ασκεί εξουσία σε έναν ειδικό χώρο είτε είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της εξουσίας, όπως έγινε με τον Συνήγορο του Πολίτη, τον Αρχιεπίσκοπο κ.λ.π.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως είναι ώρα να φωνάξετε σε μια τέτοια συνεδρίαση και τον εθνικό μας μάγειρο τον Ηλία Μαμαλάκη. Διότι αν και οι περισσότεροι από σας είστε αμερικανοσπούδαστοι ή με βρετανική παιδεία, και επομένως έχετε διδαχθεί και το time is money όπως και
την καταλυτική λειτουργία του on time, αφήνετε πολλά πράγματα να σέρνονται ανεπιτρέπτως. Ίσως λοιπόν ο Μαμαλάκης να είναι χρήσιμος να σας μάθει πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι χρόνοι όχι μόνο στην “πολίτικη κουζίνα” αλλά και στην πολιτική τοιαύτη. Πως άμα παραβράσει το φαγητό χάνει και από την διατροφική αξία του και από την νοστιμιά του.
Είναι βέβαια παρήγορο το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποδεχθήκατε επιτέλους ότι το πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίσθηκε από έντονα φαινόμενα διγλωσσίας. Αρκεί η παραδοχή αυτή να οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα. Διότι και σε παλαιότερες δικές σας κυβερνήσεις -για να μην αναφερθούμε, δρυός πεσούσης στις δυο κυβερνήσεις της άλλης παράταξης- ακούγαμε συχνά τις “καταδίκες” για τα φαινόμενα αλαζονείας, αδιαφάνειας, διγλωσσίας, διαπλοκής, αλλά δεν ακούγαμε ονόματα και δεν βλέπαμε πρακτικά μέτρα για τη διόρθωσή τους. Λες και ο ρόλος του κυβερνήτη είναι να διαπιστώνει και να αποδοκιμάζει τέτοια φαινόμενα, γενικώς και αορίστως. Και δεν είναι πρωτίστως δική του ευθύνη η κατ εξακολούθηση εκδήλωση αυτών των φαινομένων.
Αν σε ένα σκάφος κάθε αξιωματικός ή κάθε ναύτης “κάνει το δικό του”, η ευθύνη βαρύνει τον πλοίαρχο. Επομένως αν εσείς έχετε ξεκάθαρη άποψη για τη “ρότα” του σκάφους, όπως μας διαβεβαιώνατε ότι έχετε, οφείλετε να τη διατυπώσετε με σαφήνεια στους συνεργάτες σας και να αξιώσετε να μην ανακατεύεται ο λοστρόμος στη δουλειά αρχιμηχανικού. Και να το κάνετε on time επειδή ακριβώς time is money. Και το χρήμα το πληρώνουμε εμείς. Οι “επιβάτες”, αλλά και πραγματικοί πλοιοκτήτες.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=