ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο τελετουργικής στη Μητρόπολη Δημητριάδος

σεμινάριο-τελετουργικής-στη-μητρόπο-251379

Τριάντα νέοι, ως προς το χρόνο χειροτονίας, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα παρακολουθήσουν ενεργά το Σεμινάριο Τελετουργικής, το οποίο θα λειτουργήσει, σε συστηματική, εβδομαδιαία βάση, κατά τη φετινή Ιεραποστολική χρονιά, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου.

Η πρωτοβουλία αυτή της Τοπικής Εκκλησίας εντάσσεται στο πρόγραμμα διαρκούς επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου και συνεχίζει μία μακρά παράδοση λειτουργικής και τελετουργικής εμπειρίας των Κληρικών, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στις λεπτομέρειες της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας, που αποτελεί το επίκεντρο της όλης διακονίας τους.

Τον Αγιασμό ενάρξεως του Σεμιναρίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικώς την λογική και την στοχοθεσία του εν λόγω εγχειρήματος, επισημαίνοντας την σημασία απόκτησης λειτουργικού ήθους από τους Κληρικούς μας. Κάλεσε τους εκπαιδευόμενους Κληρικούς να αγαπήσουν την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, να την υπηρετούν με ζήλο και συνέπεια, εισάγοντας και το ποίμνιό τους στα ενδότερά της, καθώς αυτή αποτελεί την πεμπτουσία της Ορθόδοξης πνευματικής ζωής.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν έμπειροι Κληρικοί και τα μαθήματα θα αφορούν τις Ιερές Ακολουθίες όλου του εορτολογικού κύκλου, καθώς και την τελετουργία των Ιερών Μυστηρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου