ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν τους πρόσφυγες

στηρίζουν-τους-πρόσφυγες-252529

Οι Πρόσκοποι του Βόλου συγκέντρωσαν περισσότερες από 2.000 συσκευασίες φαρμάκων και αναλαμβάνουν ενημερωτικές δράσεις

Δυναμική κινητοποίηση, με συγκινητική απήχηση από την πλευρά του κόσμου, πραγματοποίησαν οι Πρόσκοποι του Βόλου, οι οποίοι συγκέντρωσαν περισσότερες από 2.000 συσκευασίες φαρμάκων, ανοίγοντας παράλληλα έναν κύκλο δράσεων με επίκεντρο τους πρόσφυγες.

Εξι μεγάλα κιβώτια γεμάτα με φάρμακα είναι ο απολογισμός της προσπάθειας που ολοκληρώνεται αύριο, με στόχο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, να συσκευαστεί και να προωθηθεί στους Γιατρούς του Κόσμου, περί τα τέλη της εβδομάδας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παντελής Προμπονάς, εκπρόσωπος των προσκόπων του Βόλου, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ ικανοποιητική η ανταπόκριση του κόσμου και στόχος μας είναι πραγματοποιήσουμε και άλλες δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για το προσφυγικό, το οποίο είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα».

Οι Πρόσκοποι ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, συμμετείχαν, παράλληλα, σε αποστολές εθελοντών προκειμένου να συνδράμουν σημεία υποδοχής μεταναστών στη Μυτιλήνη και την Κω, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Προμπονάς, οι τάξεις των προσκόπων συνέδραμαν επίσης τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Γαλάτσι.

Τα φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί, θα προωθηθούν στην έδρα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Αθήνα, στα ιατρεία που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους υποδοχής, σε ιατρεία που υποστηρίζουν πρόσφυγες στην Αθήνα και σε άλλους χώρους φιλοξενίας.

Η ανταπόκριση του κόσμου, των Βολιωτών, ήταν ενθαρρυντική και σηματοδοτεί την απαρχή μιας σειράς ακόμη δραστηριοτήτων με τον ίδιο στόχο. Οι πρόσκοποι ανά την Ελλάδα συστρατεύονται προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες, ενώ οι επόμενες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν, θα έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών του προσκοπισμού. «Πρέπει να βρούμε τρόπους να σταθούμε αρωγοί και να συνδράμουμε, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, την πολιτεία, προκειμένου να στηρίξουμε τις προσπάθειες που υλοποιούνται για τους πρόσφυγες» όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος των Προσκόπων Βόλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου