ΤΟΠΙΚΑ

Κι άλλοι αστυνομικοί «ράμπο»

κι-άλλοι-αστυνομικοί-ράμπο-851206

Σήμερα το πρωί οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν οι πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για κακοποίηση αλλοδαπού κρατουμένου στο Τμήμα Ακροπόλεως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Σε βάρος των αστυνομικών ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας, που βαρύνει εκείνους οι οποίοι φέρονται να ξυλοκόπησαν τον κρατούμενο, και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές στους συναδέλφους τους που φέρονται να μην εμπόδισαν την κακοποίηση του κρατούμενου.
Ο κρατούμενος, 30χρονος Χιλιανός υπήκοος, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το πρωί της Πρωτοχρονιάς καθώς στα άκρα και στο σώμα φέρει πολλαπλά χτυπήματα. Είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Νέο περιστατικό
Ερευνα για μία ακόμη καταγγελία ξυλοδαρμού αλλοδαπού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως διέταξε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Νίκος Σερέτης, ύστερα από δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Την καταγγελία κάνει 25χρονος Χιλιανός μικροπωλητής ο οποίος αναφέρει ότι τον συνέλαβαν στις 29 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Καπνικαρέας ενώ γύριζε στο σπίτι του χωρίς εμπορεύματα και αφού τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, πέντε αστυνομικοί τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του, του έδεσαν τα χέρια και στη συνέχεια τον χτυπούσαν με κλομπ και γροθιές, ενώ προέβησαν και σε άλλες κακοποιήσεις σε βάρος του. Πάντα κατά τους ισχυρισμούς του νεαρού, τις σκηνές κατέγραφαν κάποιοι από τους αστυνομικούς με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο αττικάρχης στη διαταγή του ζητάει να διαπιστωθούν το αληθές της καταγγελίας και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός, σύμφωνα με την καταγγελία του αλλοδαπού, καθώς και ποιοι είναι οι δράστες προκειμένου να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις εφόσον διαπιστωθεί η ενοχή τους
ΕΔΕ για τη λάμα
Από το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κατά 40χρονου αστυνομικού του αστυνομικού τμήματος Κορίνθου ύστερα από καταγγελία ιδιώτη για απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων .
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος αστυνομικός ενώ ήταν σε κανονική άδεια και χωρίς να κάνει χρήση της ιδιότητάς του, το Σάββατο το απόγευμα στο Λουτράκι, διαπληκτίστηκε με πολίτη για μια διεκδικούμενη θέση στάθμευσης των αυτοκινήτων τους, και σύμφωνα με την καταγγελία του πολίτη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ο αστυνομικός τον εξύβρισε και τον απείλησε επιδεικνύοντας προς το μέρος του μια φαλτσέτα, τύπου χαρτοκόπτη με λάμα μήκους τουλάχιστον 10 εκατοστών.
Στην συνέχεια ο αστυνομικός τράπηκε σε φυγή και μετά από μια περίπου ώρα, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου, όπου την ώρα που ενημέρωνε τον αξιωματικό υπηρεσίας για το περιστατικό, εμφανίστηκε ο πολίτης, ο οποίος αφού τον αναγνώρισε, υπέβαλλε σε βάρος του έγκληση για τις παραπάνω πράξεις .
Ο συλληφθείς αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου