ΤΟΠΙΚΑ

Ζωγραφική και Μουσική στο Διεθνές Φεστιβάλ

ζωγραφική-και-μουσική-στο-διεθνές-φεσ-851206

Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέαμα όπου η πρωταγωνιστούν η μουσική και η ζωγραφική θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου στην Παλιά Ηλεκτρική. Το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, παρουσιάζει την ιδιαίτερα πρωτότυπη μουσικο-εικαστική παράσταση «LivePaint2LiveMusic» από την ομάδα PanAngel8Arts, την οποία ίδρυσαν οι δύο καλλιτέχνες το 2007 με σκοπό να «πλέξουν» τη ζωγραφική με τη μουσική δημιουργία. Ο Παναγιώτης Μπερλής γράφει μουσική εμπνευσμένη από τα έργα της Αγγελικής Κούρκουλου, η οποία δισκογραφείται και παρουσιάζεται στη συνέχεια ζωντανά σε ειδικές βραδιές στις εκθέσεις της, όπως και σε ειδικές παρουσιάσεις των έργων της σε video art σκηνοθετημένα από την ίδια. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός συνθέτης έχει γράψει μουσική σε ύφος μπαρόκ για σύνολο εγχόρδων με τον τίτλο «Χορός των Αγγέλων», την οποία εμπνεύστηκε από την εικαστική ενότητα της ζωγράφου «Fuga για έναν άγγελο» (2007). Ο «Χορός των Αγγέλων» κυκλοφόρησε σε CD από την ΕΜΣΕ τον Απρίλιο του 2009. Έχει συνθέσει επίσης τις «Ζωγραφιές με Παπαρούνες» για την εικαστική ενότητα της Αγγελικής Κούρκουλου «Η ανέφελη αφήγηση μιας παπαρούνας» (2009).
Στο «LivePaint2LiveMusic» που θα παρακολουθήσουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, η Αγγελική Κούρκουλου θα δημιουργήσει ένα εικαστικό έργο ζωντανά μπροστά στο κοινό, την ώρα που ο Παναγιώτης Μπερλής θα εκτελεί στο πιάνο ένα μέρος της μουσικής από τον «Χορό των Αγγέλων». Ήχοι και χρώματα, μελωδίες και σχήματα μπλέκονται μέσα σε μία μόνο ώρα δημιουργώντας με φρεσκάδα ένα υπέροχο μουσικο-εικαστικό δρώμενο.
Ο Παναγιώτης Μπερλής από το 1983 έχει συμμετάσχει σε διάφορα τζαζ, ροκ και εναλλακτικά μουσικά σχήματα, όπως στα Onoufrios, Jungle Fever, Just Around, Narkissos και Drifting Clouds. Από το 1995 έως το 2000 υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα». Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει συνθέσει μουσική για θεατρικά έργα, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις για την τηλεόραση. Διδάσκει πιάνο, κιθάρα και μουσική τεχνολογία. Με το έργο του υποστηρίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Αγγελική Κούρκουλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε ζωγραφική στο Fine Arts Studio της Νέας Υόρκης και Ιστορία Τέχνης στο Art Students League, ζωγραφική και γλυπτική στο New York Arts Academy και γλυπτική και κεραμική στο Greenwich House Pottery. Έχει εκθέσει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Δανία, την Αυστραλία και τις Δυτικές Ινδίες. Έργα της βρίσκονται σε διεθνείς πινακοθήκες και σε συλλογές σε όλο τον κόσμο. Έχει εικονογραφήσει λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία και έχει δημιουργήσει σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις, ενώ εργάζεται εθελοντικά με παιδιά σε ιδρύματα και νοσοκομεία, εφαρμόζοντας την τέχνη θεραπευτικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου