ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία της Μαγνησίας

μπαράζ-καταλήψεων-στα-σχολεία-της-μαγ-253603

Μαθητές σε κινητοποιήσεις για ελλείψεις βιβλίων, καθηγητών και κτιριακά προβλήματα

Μπαράζ καταλήψεων χθες σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στη Μαγνησία. Οι μαθητές κλείδωσαν λουκέτα σε 12 σχολικές μονάδες, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων ειδικοτήτων, αλλά και για κτιριακά προβλήματα. Υπήρχαν και καταλήψεις… συμπαράστασης, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις μαθητών συστεγαζόμενων σχολείων που δεν μπορούσαν να μπουν στις αίθουσες για μάθημα, καθώς οι αυλόπορτες ήταν κλειδωμένες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ομαδικά λουκέτα κλείδωσαν χθες σε 12 σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις.

Σε κατάληψη βρέθηκαν χθες τα 7ο, 8ο, 9ο Γυμνάσια Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, τα Γυμνάσια Σκιάθου και Αλοννήσου, το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, το Γενικό Λύκειο Αγριάς, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το ΕΠΑΛ Αγριάς και το ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Σημειώνεται ότι το Γυμνάσιο Αλοννήσου προχώρησε σε κατάληψη συμπαράστασης στους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου, ενώ οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, δεν μπόρεσαν να μπουν στις αίθουσες και να κάνουν μάθημα, επειδή οι συμμαθητές τους του Γυμνασίου Σκιάθου, κρατούσαν κλειστές τις πόρτες και δεν επέτρεπαν την είσοδο.

Στο Γυμνάσιο Σκιάθου, όπως και σε άλλα σχολεία της χερσαίας Μαγνησίας, οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών σε βασικά μαθήματα, με αποτέλεσμα σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.

Από τα σημαντικότερα προβλήματα, αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, που ακόμη δεν έχουν παραλάβει βιβλία ειδικότητας. Εδώ και δύο μήνες, οι μαθητές δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους για να ξεφυλλίσουν τα βιβλία για τις ειδικότητες που παρακολουθούν. Τα μαθήματα γίνονται με τους καθηγητές να μοιράζουν φωτοτυπίες στους μαθητές, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα παραδοθούν οι παλέτες με τα σχολικά βιβλία που χρειάζεται κάθε ΕΠΑΛ σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών του.

Τη λίστα των αιτημάτων των μαθητών που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, συμπληρώνουν κτιριακά προβλήματα στα ίδια τα σχολεία. Οι περιορισμένες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια μέσα στο καλοκαίρι, κυρίως λόγω των capital control φέρνει αυτή την περίοδο στην επιφάνεια τα προβλήματα, με τους μαθητές να διεκδικούν αξιοπρεπές περιβάλλον για να κάνουν μάθημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου