Τόπος συνάντησης ο Βόλος

Τελευταία ενημέρωση: 2015-11-02, 12:29:56
Τόπος συνάντησης ο Βόλος

Η Μητρόπολη Δημητριάδος στηρίζει την υποψηφιότητα του Βόλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Την υποψηφιότητα του Βόλου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 στηρίζει, από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του φακέλου, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Ξεκαθαρίζοντας το γεγονός ότι δεν θα χρειαστούν χρήματα για τη δημιουργία του φακέλου, αλλά μόνο εθελοντική εργασία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος έθεσε στη διάθεση της Επιτροπής διεκδίκησης τους δύο φορείς πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», διά του κ. Δημήτριου Κουτσού, καθώς και την «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου», διά του κ. Νίκου Βαραλή, ως εκπροσώπους.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι «η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συνάδει με τις επιδιώξεις αυτών των δύο φορέων μας, που είναι: α) να αναδειχθεί το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας και β) να γίνει ο Βόλος τόπος συνάντησης και διαλόγου». Και τα δύο υπηρετήθηκαν και υπηρετούνται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και είναι φανερό ότι συνάδουν και με τις προοπτικές του θεσμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών.

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τίθενται στη διάθεση του φορέα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, προτρέποντας το μεγάλο δυναμικό των εθελοντών τους να συμμετέχουν ενεργά στη δήλωση της εθελοντικής εμπλοκής τους στη διεκδίκηση.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=