ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα απομακρυσμένης ιατρικής βοήθειας σε χρόνια πάσχοντες

πρόγραμμα-απομακρυσμένης-ιατρικής-β-255341

Ο Δήμος Βόλου, έχει εφοδιαστεί με 25 κινητά τηλέφωνα και αντίστοιχες ψηφιακές συσκευές μέτρησης σακχάρου και αρτηριακής πίεσης τις οποίες θα διαθέσει μέσα από τις υπηρεσίες του σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση των ασθενών και των συγγενών τους, Ιατρικές μετρήσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό από εξειδικευμένο Ιατρό, θα γίνονται στον χώρο τους από τους ίδιους και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στον επιβλέποντα Ιατρό.

Με τον τρόπο αυτό, οι δύσκολες και συχνές μετακινήσεις τους, μηδενίζονται, προσφέρουν δε την δυνατότητα διαρκών μετρήσεων, γεγονός ουσιαστικής σημασίας για την ασφαλέστερη θεραπευτική αγωγή τους.

Η έλλειψη μετακίνησης, πέραν των αυτονόητων ωφελειών στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, βοηθά το κυκλοφοριακό της πόλης και τον χρόνο αναμονής στα σημεία παροχής ιατρικών συμβουλών (π.χ. Νοσοκομείο).

Η τεχνολογία αυτή αποτέλεσε και αποτελεί τεχνολογική αιχμή με ιδιαίτερα αυξημένη κοινωνική στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αποτελεί Πανελλαδική πρωτιά του Δήμου Βόλου, και ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και διάδοση της από απόστασης εξυπηρέτησης του γηράσκοντος πληθυσμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου