ΤΟΠΙΚΑ

Κάθοδο στην Αθήνα στο συλλαλητήριο από το σύλλογο Γονέων ΑμεΑ

κάθοδο-στην-αθήνα-στο-συλλαλητήριο-απ-255552

Στο Παναπηρικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα θα συμμετέχει ο Σύλλογος Γονέων Α.μεΑ. Ν. Μαγνησίας.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος: «ειδικά τα τελευταία χρόνια, καλούμαστε όχι απλά να διαδηλώσουμε για τα δικαιώματα των παιδιών μας και των οικογενειών μας, αλλά και να δώσουμε μία ακόμα σθεναρή μάχη για τη διατήρηση όσων καταφέραμε να περισώσουμε από τη στιγμή που η χώρα μας μπήκε στην περιδίνηση των μνημονίων».

Οι γονείς με παιδιά ΑμεΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα απόρροια του τρίτου μνημονίου όπως υπογραμμίζουν στην παιδεία, με το 85% των Σχολείων ΕΑΕ να είναι ακόμα κλειστά ή να υπολειτουργούν, στη λειτουργία υποστηρικτικών γονεϊκών δομών ΚΔΗΦ, ΚΗΦ, ΣΥΔ, Οικοτροφεία, Ειδικά Εκπαιδευτήρια κ.ο.κ, στα επιδόματα που αποτελούν την ελάχιστη οικονομική ενίσχυση του αυξημένου κόστους διαβίωσης που επιφέρει αυτή καθ’ αυτή η αναπηρία σε κάθε άτομο, σε κάθε οικογένεια. Επίσης στους μισθούς και στις συντάξεις που υπόκεινται σε άνευ προηγουμένου περικοπές και διαρκή υπερφορολόγηση, στην υγεία με το σύνολο σχεδόν των δημόσιων μονάδων υγείας να φυτοζωούν κι έναν ΕΟΠΥΥ να μην μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στην εργασία και στην απασχόληση (με τα ποσοστά ανεργίας να είναι σε δυσθεώρητα ύψη).

«Αν το αναπηρικό κίνημα της χώρας μας, η κάθε αναπηρική οικογένεια, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν γιατί αγωνιστήκαμε, παλέψαμε, φωνάξαμε, διεκδικήσαμε και δεν επαναπαυτήκαμε σε κανένα κεκτημένο μας.

Αυτό έχουμε ευθύνη και χρέος, έναντι πρωτίστως των παιδιών μας, αλλά και των οικογενειών μας, έναντι κάθε αναπηρικής οικογένειας, έναντι ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να κάνουμε και τώρα», καταλήγει το κάλεσμα προς όλους τους γονείς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου