ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική βραδιά στο Ορφανοτροφείο

μουσική-βραδιά-στο-ορφανοτροφείο-851206

Συναυλία διοργανώνουν από κοινού η ΕΚΠΟΛ και το Ορφανοτροφείο Βόλου, φιλανθρωπικό ίδρυμα με 100 και πλέον χρόνια κοινωνικής προσφοράς στην περιοχή, αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Η συναυλία αυτή πέραν του φιλανθρωπικού της σκοπού εναρμονίζεται στο πνεύμα των Αγίων Ημερών και ως προς το περιεχόμενό της καθώς το ιδιαίτερα αγαπητό μουσικό σχήμα «CONCERTO PICCOLO» θα παρουσιάσει ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα κατά το οποίο θα ακουστούν: Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν, Concerto Grosso του Corelli, Humoresque, Pizzicato Polka, τα βαλς του Στράους από το Γαλάζιο Δούναβη, κι άλλες εορταστικές μελωδίες.
Το Concerto Piccolo δημιουργήθηκε το 2007 στον Βόλο, με συμμετοχή Βολιωτών καλλιτεχνών. Η Ιωάννα Αποστολάκη, διπλωματούχος βιολονίστρια και υπεύθυνη του κουαρτέτου, θέλοντας να του δώσει μια διαφορετική πνοή, συνεργάστηκε με τον βιολονίστα Γιώργο Ζαχαρούδη (1ο βιολί), ο οποίος μετά τις πολυετείς σπουδές του στην Αυστρία ήρθε στην Ελλάδα και παίζει στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με τον Στέφανο Αλί (βιόλα) που επίσης συμμετέχει στην Κ.Ο.Θεσσαλονίκης και την Πηνελόπη Παπαβασιλείου, η οποία έχει σπουδάσει στην Αυστρία και παίζει στην Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (για τη προγραμματισμένη συναυλία στο Ορφανοτροφείο στη θέση της θα εμφανιστεί η Λίζα Ριζοπούλου).
Η Ιωάννα Κ. Αποστολάκη είναι μέλος της συμφωνικής ορχήστρας Βόλου από την ίδρυση της το 1992 έως και σήμερα, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με εξέχοντες Έλληνες και ξένους μαέστρους, καλλιτέχνες και να λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ μουσικής, καθώς και σε ηχογραφήσεις. Συμμετείχε επίσης στο σύνολο εγχόρδων που συνόδευε την πολυφωνική χορωδία Βόλου. Το 2008 υπήρξε Εξάρχουσα της συμφωνικής ορχήστρας του μουσικού σχολείου Βόλου, στην παρουσίαση του έργου του Γ.Μαρκόπουλου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στον Βόλο και στην Βουδαπέστη. Επίσης συμμετείχε και στην ορχήστρα «Παλίνδρομος Αρμονία» του Γ.Μαρκόπουλου. Το 2008 ίδρυσε το Quartetto εγχόρδων «Concerto Piccolo» και συνεχίζει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα σε συνεργασία με άξιους μουσικούς.Ο Στέφανος Αλί το καλοκαίρι του 2008 ήταν μέλος της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου με περιοδεία στην Γαλλία. Είναι έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στις βιόλες. Τέλος είναι φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο Γεώργιος Ζαχαρούδης υπήρξε μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Έκανε σπουδές βιολιού στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Graz (Αυστρία), είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής του Πανεπιστημίου Μουσικής του Graz και έχει εμφανιστεί ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και μέλος ορχήστρας σε πολλές χώρες και τέλος από το 2005 ήταν εξάρχων βιολονίστας της ορχήστρας δωματίου «Grazer Kammerorchester».Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα αμφιθεάτρου του Ορφανοτροφείου Βόλου (2ας Νοεμβρίου 10 – είσοδος από την οδός Χείρωνος) και η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, με την υπενθύμιση ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου