ΤΟΠΙΚΑ

Προσύμφωνο για το Πανθεσσαλικό

προσύμφωνο-για-το-πανθεσσαλικό-851206

Στην υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας για την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου προχωρούν σήμερα ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος. Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου αξιοποίησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, με κύριο γνώμονα το συνολικό κοινωνικό όφελος.
Ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα της εγκατάστασης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού των πόλεων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, καθώς και ολόκληρου του Νομού Μαγνησίας.
Το προσύμφωνο προβλέπει τη διερεύνηση, εντός του ισχύοντος νομικού και κανονιστικού πλαισίου, της δυνατότητας παραχώρησης χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου και του περιβάλλοντα χώρου σε φορέα διαχείρισης, τον οποίο θα συστήσει, υπό τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Για τον σκοπό αυτό, το Επιμελητήριο θα υποβάλει στην Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. έως τις 18 Μαΐου 2007 αναλυτικό επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), το οποίο πρέπει να είναι απόλυτα συγκεκριμένο και εμπεριστατωμένο ως προς την επίτευξη πλήρους αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης και λειτουργίας της εγκατάστασης. Επιπλέον, θα πρέπει να θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του. Εφόσον αυτό εγκριθεί από την Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., τότε τα δύο μέρη θα προχωρήσουν στην υπογραφή οριστικής σύμβασης παραχώρησης, το αργότερο έως τις 31 Μαΐου 2007.
Με τη μέριμνα του φορέα διαχείρισης, οι υποδομές της εγκατάστασης θα αξιοποιούνται πλήρως για την μαζική άθληση και την ψυχαγωγία των πολιτών. Επιπλέον, ο φορέας διαχείρισης θα έχει το δικαίωμα παραχώρησης του δικαιώματος εμπορικής εκμετάλλευσης των μη αθλητικών υποδομών της εγκατάστασης. Από τις συμβάσεις αυτές θα εξασφαλίζονται τα απαραίτητα έσοδα για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης.
Το προσύμφωνο προβλέπει ότι ο φορέας διαχείρισης θα καταβάλει ως μίσθωμα στην εταιρεία, ποσοστό 10% επί του συνολικού κύκλου εργασιών, με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα 50.000 ευρώ ετησίως. Η εταιρεία θα αναλάβει το κόστος συντήρησης, λειτουργίας, φύλαξης και ασφάλισης της εγκατάστασης μέχρι και την 31 Αυγούστου 2008. Προβλέπεται ακόμη η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον βαθμό που επιθυμεί την συμμετοχή της στην αξιοποίηση της εγκατάστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου