ΤΟΠΙΚΑ

Το «γεράκι» πετάει στην 111 Π.Μ.

το-γεράκι-πετάει-στην-111-π-μ-257563

Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος (παρέλαση Θεσσαλονίκης) την Κυριακή 8 Νοεμβρίου σε πρόγραμμα επίδειξης με το F-16 στη Ν. Αγχίαλο

Οσοι βρέθηκαν πέρυσι στη γιορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στην 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου και επιπλέον είδαν τις αεροπορικές επιδείξεις του Σμηναγού Λουκά Θεοχαρόπουλου στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, θα αδημονούν για τη φετινή γιορτή, καθώς το «γεράκι» θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων στον ουρανό της 111 Πτέρυγας Μάχης την Κυριακή 8 Νοεμβρίου γύρω στις 13.45.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Ελληνες προκάλεσε ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έκλεισε τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας θεαματικούς ελιγμούς ακριβείας πάνω από την πόλη, κόβοντας την ανάσα όσων παρακολούθησαν το F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς».

Γίνεται παράδοση η ευχή του πιλότου που πετάει με το F-16 αεροπορικών επιδείξεων της ΠΑ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Μετά από το «ψηλά το κεφάλι», φέτος ο χειριστής κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας βεβαίως να «ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία».

Αυτόν το χειριστή, το «γεράκι» της ελληνικής αεροπορίας που συγκαταλέγεται στους καλύτερους «πολεμιστές» του ΝΑΤΟ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να ακούσουν όσοι βρεθούν την επόμενη Κυριακή στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Π.Α., οργανώνονται εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τις αεροπορικές εκδηλώσεις.

Η περσινή επιτυχημένη εκδήλωση στην 111 Πτέρυγα Μάχης, με χιλιάδες θεατές να επευφημούν τους χειριστές των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν θεαματικούς ελιγμούς, θα επαναληφθεί κι εφέτος με τους διοργανωτές να προετοιμάζονται για υποδοχή μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, με πλήρη ηχητική κάλυψη όλου του υπαίθριου χώρου μπροστά από το υπόστεγο της στατικής έκθεσης κ.α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 111 Π.Μ., ο εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα είναι τετραήμερος και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Στη Μαγνησία, κέντρο εορτασμού θα είναι η 111 Πτέρυγα Μάχης, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015: *11:00 Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία *13:30 Αεροπορική Επίδειξη Αεροσκάφους Τ-6Α «Δαίδαλος» *13:45 Αεροπορική Επίδειξη Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη RF-4 (PHANTOM), Μ-2000, και F-16C Block 30-50.

Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, από 09:00 έως 17:00.
  • Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, από 12:00 έως 17:00.

Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

Ποιος είναι ο Λ. Θεοχαρόπουλος

Ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων της 115ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα της Κρήτης και απογειώθηκε από την 110η Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Θυμίζουμε ότι ανάλογο μήνυμα, σε όλους τους Ελληνες, είχε στείλει από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, και πέρυσι ο σμηναγός, Σωτήρης Στράλης, με τη φράση του «Έλληνες, σηκώστε το κεφάλι ψηλά», να συγκινεί ακόμη και σήμερα.

Ο Σμηναγός εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1998. Το 2004, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2008 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1100 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Μάλιστα το «γεράκι» της ελληνικής αεροπορίας συγκαταλέγεται στους καλύτερους «πολεμιστές» του Νάτο, αφού κέρδισε το 2ο βραβείο, πίσω από τον επίσης Έλληνα πιλότο υποσμηναγό Χαράλαμπο Νίκου, στα στρατιωτικά γυμνάσια που γίνονταν το 2011 στην Ισπανία μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος διακρίθηκε με τον τίτλο του «2ου καλύτερου πολεμιστή».

  • Σχετικά άρθρα:

Το μήνυμα του ιπτάμενου σμηναγού μέσα από το F-16

Αυτός είναι ο ιπτάμενος Σμηναγός που συγκίνησε την Ελλάδα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου