ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση από αγέλη 20 σκυλιών δέχθηκε νεαρή κοπέλα

επίθεση-από-αγέλη-20-σκυλιών-δέχθηκε-νεα-259370

Πήγαινε να πάρει το τρένο από το σταθμό όταν δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα

Επίθεση από αγέλη 20 αδέσποτων σκυλιών, δέχθηκε νεαρή κοπέλα, προχθές το απόγευμα. Ενα από τα σκυλιά τη δάγκωσε στο πίσω μέρος του γονάτου και όπως αναφέρει ο πατέρας της, αν δεν περνούσε τυχαία μία γυναίκα με ποδήλατο που κατάφερε να τα απομακρύνει ούτε και ο ίδιος μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7:15 το απόγευμα περίπου, στο χώρο του πάρκινγκ, στο σταθμό των τρένων.
Η νεαρή κοπέλα θα ταξίδευε για Λάρισα. Πήγε μέχρι το σταθμό με ταξί. Ο ταξιτζής την άφησε από την πλευρά της Γρηγορίου Λαμπράκη και θα συνέχιζε με τα πόδια μέχρι το σταθμό. Μπαίνοντας στο χώρο του σταθμού, εκεί όπου σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους υπάλληλοι του ΟΣΕ, δοκίμασε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Μέσα στο ημίφως είδε να την πλησιάζει αγέλη από 20 περίπου αδέσποτα ίσως και περισσότερα, που άρχισαν να της γαβγίζουν. Την περικύκλωσαν. Η ίδια τρομοκρατήθηκε και έβαλε τις φωνές. Τριγύρω δεν ήταν κανείς, ενώ η πιάτσα των ταξί απείχε περίπου 100 μέτρα.

Ενα από τα σκυλιά τη δάγκωσε στο πίσω μέρος του γονάτου. Για καλή της τύχη, εκείνη την ώρα περνούσε από το χώρο μία γυναίκα με ποδήλατο. «Προφανώς γνώριζε πώς να συμπεριφερθεί στα σκυλιά, τα απασχόλησε κι έτσι η κόρη μου κατάφερε να γλιτώσει. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω», περιγράφει ο πατέρας.

Η κοπέλα ταξίδεψε αν και τραυματισμένη στη Λάρισα. Μόλις έφθασε στη γειτονική πόλη, πήγε στο Πανεπιστημιακό όπου της καθάρισαν το τραύμα και της χορήγησαν αντιτετανικό ορό.

Ωστόσο η εμπειρία ήταν τραυματική. «Θα ήθελα να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των αδέσποτων. Είχα βιώσει μία παρόμοια εμπειρία με την κόρη μου πριν από 20 χρόνια σε επίσης κεντρικό σημείο της πόλης. Οι πολίτες πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς», αναφέρει ο πατέρας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου