ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-πεδυ-261363

Θα πραγματοποιηθεί αύριο για τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, στους δρόμους και στις 12 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο ΠΕΔΥ Βόλου θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ελλείψεις των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών στα ιατρεία και τα εργαστήριά του.

Το νέο πλαίσιο δράσης των συνταξιούχων για το επόμενο διάστημα εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συνταξιούχων του ΙΚΑ Μαγνησίας στο ΕΚΒ. Οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις και περιοδείες στα στέκια των συνταξιούχων ΚΑΠΗ, στις συνοικίες για την καλύτερη ενημέρωση με αφορμή των νέων μέτρων για το ασφαλιστικό και το συνταξιουχικό, συγκεντρώσεις στο Αλμυρό, στην Αγριά και στις Γλαφυρές. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αλλά και στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ Μαγνησίας, μαζί με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της περιοχής.

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων του ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας οι περικοπές σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, δώρα, δεν έχουν τελειωμό. Μετά τις τελευταίες περικοπές οι συντάξιμες αποδοχές έχουν μειωθεί, κατά 44% στις κύριες και 64% στις επικουρικές.

«Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε- τονίστηκε στη συνέλευση- στην άμεση και έμμεση αύξηση της φορολογίας. Οι εμπορευματικές αλλαγές στην υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οδήγησαν στο να μην έχουμε υγεία, να πληρώνουμε γιατρούς, νοσοκομεία εξετάσεις και φάρμακα που υπαγορεύονται σε λίστα. Ο ΕΟΠΥΥ έγινε τελικά αυτό που σωστά προβλέπαμε, Επιχείρηση Ολικής, Περικοπής, Υπηρεσιών, Υγείας, για να σπρώξουν την υγεία στους ιδιώτες.

Οι μεγάλες περικοπές στο επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές στα εισιτήρια, εκδρομών, κοινωνικού – θεραπευτικού τουρισμού, λουτροθεραπείας, οδήγησαν στην εξαφάνισή τους.

Τώρα μπροστά μας έχουμε προς εφαρμογή τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει υιοθετήσει τα δύο πρώτα μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, οι οποίοι δεν έχουν εφαρμοσθεί ακόμη στο σύνολό τους.

Τα νέα επαχθέστατα μέτρα έρχονται από αυτούς που έχουν επιβάλει και τα προηγούμενα με εντολή του Κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να σαρώσουν ό,τι μας έχει απομείνει».

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσα τα νέα μέτρα άμεσα φέρνουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές οδηγεί στην εξαφάνισή τους, ενώ όπως υπογραμμίστηκε ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα εφαρμόζεται και στις κύριες συντάξεις.

«Στο πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-συνέχισε ο κ. Ρούσσας- σαρώθηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για μια ακόμη φορά, τα αποθεματικά για σχολεία, νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές.

Ολα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα και τη φοβία απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό προκειμένου να υλοποιήσουν τις πιο βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, σπέρνοντας κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Τώρα τα έχουμε δει και γνωρίσει όλα και όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου