ΤΟΠΙΚΑ

Στάση εργασίας, κατάληψη δημαρχείου και απεργία

στάση-εργασίας-κατάληψη-δημαρχείου-κ-262771

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στους δήμους της Μαγνησίας για τα νέα μνημονιακά μέτρα

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στους δήμους της Μαγνησίας. Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. και να προχωρήσουν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Βόλου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσουν και τη γενική τους συνέλευση.

Παράλληλα, ο τοπικός σύλλογος συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στις πολιτικές λιτότητας.

Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα των εργαζομένων, «το επόμενο διάστημα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή Εφαρμοστικοί Νόμοι που θα αποτελέσουν τη «χαριστική βολή» σε όσα εργασιακά δικαιώματα καταφέραμε να διασώσουμε από την αντεργατική λαίλαπα των δύο προηγούμενων μνημονίων. Με τους Νόμους αυτούς επιχειρείται η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοπρεπούς αμοιβής για την εργασία και την ανθρώπινη διαβίωση και η αντικατάσταση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το ποιο συντηρητικό – νεοφιλελεύθερο μοντέλο ασφάλισης, που μόνο θα πληρώνεις και ποτέ δεν θα παίρνεις.

Το επόμενο χρονικό διάστημα η νέα καταιγίδα μνημονιακών μέτρων που θα φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μας βρει ενωμένους και αποφασιστικούς να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Τη δουλειά μας, το μισθό μας, τη σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον των παιδιών μας… την ίδια τη ζωή μας. Η «Επιτροπή Σοφών» με το πόρισμά της προαναγγέλλει το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη δημιουργία ενός νέου ασφαλιστικού οικοδομήματος, κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα κατά τα πρότυπα των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Το ποσοστό αναπλήρωσης προτείνεται στο 55%, ενώ τα δε εισοδηματικά κριτήρια εάν δεν μπουν σήμερα περιμένουν «στη γωνία» να εφαρμοστούν, αφού με 27% ανεργία κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν επιβιώνει, ενώ η αναδιανεμητική φιλοσοφία του νέου συστήματος θα σε αναγκάζει σε περισσότερα χρόνια εργασίας.

Το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2016 προβλέπει νέες μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους και πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης, ενώ θα συνδυαστεί με ένα νέο σύστημα αξιολόγησης που θα συνδεθεί με το ύψος των αποδοχών, γεγονός που θα οδηγήσει έμμεσα σε νέα μείωση μισθών μιας και αναφερόμαστε σε «Μνημονιακή Μεταρρύθμιση».

Ταυτόχρονα, η πλήρης απαγόρευση προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. και ειδικά στις Κοινωνικές, Προνοιακές και Ανταποδοτικές Υπηρεσίες έχει οδηγήσει σε ένα «τσουνάμι» ιδιωτικοποιήσεων σε όλη τη χώρα που μόνο τυχαίο δεν είναι. Σε συνδυασμό και με την ενέργεια της κυβέρνησης να περάσει διάταξη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπου σε όποια «Σύμβαση Παραχώρησης» γίνεται σε ιδιώτες δεν θα υποχρεούνται στην καταβολή των Δημοτικών Τελών, γίνεται ξεκάθαρο πως βούληση της κυβέρνησης δεν είναι ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. ούτε η οικονομική βιωσιμότητά τους. Πρώτος στόχος είναι η ελάφρυνση των ιδιωτών από περαιτέρω οικονομικά βάρη, όπως θεωρούν τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων, αλλά και η εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολάβους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου