ΤΟΠΙΚΑ

Ωφελημένη η Ελλάδα από την Ε.Ε.

ωφελημένη-η-ελλάδα-από-την-ε-ε-851206

Πανελλαδική έρευνα κοινού που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, έδειξε ότι οι Eλληνες πολίτες αξιολογούν θετικά τα οφέλη τόσο από τη μέχρι σήμερα συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ (81%) όσο και από τη μελλοντική συμμετοχή της (72,2%).
Οι θετικές απόψεις των Ελλήνων πολιτών για την ΕΕ συνδέονται με την εισροή κοινοτικών πόρων (δηλαδή με τις επιδοτήσεις) κατά 46,8%, την παροχή ασφάλειας από εξωτερικές απειλές (41,3%), την ισχυροποίηση της χώρας στο περιφερειακό περιβάλλον (29,3%) και την οικονομική σταθερότητα λόγω της συμμετοχής μας στη συναλλαγματική ισοτιμία (29%).
Στα αρνητικά χαρακτηριστικά, ο Ελληνας πολίτης περιλαμβάνει την ακρίβεια (74,5%), την αύξηση του αριθμού των μεταναστών (45,2%), την αύξηση της ανεργίας (42,2%) και την αύξηση της εγκληματικότητας (38,5%).
Στα μελλοντικά οφέλη ο Ελληνας πολίτης περιλαμβάνει την πρόσβαση σε καλύτερη εκπαίδευση/υγεία (33,9%), την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής του (31,3%) και ένα ασφαλές περιβάλλον (29,7%).
Στις αρνητικές προσδοκίες εντάσσονται θέματα όπως η ακρίβεια (74,5%) και η αύξηση του αριθμού των μεταναστών (45,2%), της ανεργίας (42,2%), και της εγκληματικότητας (38,5%). Η αναφορά είναι, δηλαδή, στα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που θεωρεί ως αρνητικά σήμερα.
Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ΕΕ η Ελλάς μπορεί να αναπτύξει τη γεωργία της (48%), κυρίως με βελτίωση της ποιότητας και τον τουρισμό της (63%).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου