ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Δεν αναπληρώνονται
τα ελλείμματα
Μη αναμενόμενη αλλά ευεργετική η χθεσινή βροχόπτωση. Μικρής έντασης αλλά μεγάλης διάρκειας, αφού από προχθές το βράδυ μέχρι χθες τα ξημερώματα κατά διαστήματα έβρεχε για αρκετές ώρες σχεδόν σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Βεβαίως οι προβλέψεις της ΕΜΥ για την Ήπειρο, τη Θράκη και τη Μακεδονία μέχρι το ερχόμενο Σάββατο κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα. Για τη Θεσσαλία δεν υπάρχουν ανάλογες προβλέψεις. Ελπίζουμε η επιδείνωση του καιρού να μας πάρει… ξώφαλτσα και χωρίς τους θυελλώδεις ανέμους να μας έρθουν κάποιες βροχές αυτές τις μέρες. Πάντως θα λέγαμε ότι μέχρι τώρα τα ελλείμματα σε ύψος βροχής δεν αναπληρώνονται, ούτε στο ελάχιστο. Μέχρι τα τέλη Απριλίου για να υπάρξει κάποια εξομάλυνση χρειάζονται τουλάχιστον επτά – οκτώ έντονες βροχοπτώσεις.
Χ.Μ.

Οι χειριστές μηχανημάτων
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο θέμα πυροπροστασίας της Μαγνησίας , εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότεροι χειριστές μηχανημάτων είναι στα πρόθυρα εξόδου από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, γι΄ αυτό και έχει ήδη ζητηθεί από τη ΝΑΜ η πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.
Α.Τ.

Τα φρεάτια των ομβρίων
Περιττό να τονίσουμε αυτό που επισημαίνουν πολλοί συμπολίτες, ότι ενόψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών τα τελευταία 24ωρα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ για τον καθαρισμό των φρεατίων απορροής των ομβρίων υδάτων.
Α.Τ.

Αλλαγή σχεδίων
Η αλλαγή των καιρικών διαθέσεων “αναχαίτισε” προς στιγμή μια αξιόλογη πρωτοβουλία που έχει ως επίκεντρο την δενδροφύτευση. Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων του Βρεφονηπιακού Σταθμού και του Γυμνασίου-Λυκείου της Μητροπόλεως, θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δένδρα στον λόφο της Επισκοπής την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της ζωής, που είναι συνώνυμο της προστασίας της φύσης.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ο Ρήγας εμπνέει…
Είναι συγκινητική η απήχηση των αθάνατων λόγων του Ρήγα στις νεώτερες γενιές, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται το έργο του. Η παρακαταθήκη ζωής του εθνεγέρτη Ρήγα εμπνέει τους μαθητές, οι οποίοι αφιερώνουν στην εξέχουσα μορφ, τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία της περιοχής. Η φράση “όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά”, αποτυπώνει το βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα που περικλείουν τα λόγια του Ρήγα Βελεστινλή, ο οποίος έθεσε τις βάσεις του ελληνικού διαφωτισμού, στους αιώνες.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου