ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις στον τομέα Υγείας εντός του 2010

προσλήψεις-στον-τομέα-υγείας-εντός-το-851206

Το Αττικό Νοσοκομείο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με στόχο να αναδείξει το ζήτημα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
«Όπως είχαμε δεσμευθεί, για μας η κοινωνική πρόνοια και η υγεία είναι προτεραιότητα, και ήδη παραδίδουμε 77 κλίνες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Αττικό Νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι, συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο πρωθυπουργός επίσης ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα προσληφθούν τουλάχιστον 1.000 γιατροί και θα γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών.

«Σταγόνα στον ωκεανό»
«Αποφεύγει την αλήθεια» ο πρωθυπουργός, ανέφερε σχετικά ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, λέγοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου «σκόπιμα απέκρυψε ότι οι προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να ανοίξουν τα κρεβάτια ΜΕΘ είχαν σχεδιαστεί, προκηρυχθεί και εγκριθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ».
«Το ίδιο ισχύει» συνέχισε, «και για τους 2000 ιατρούς κλάδου ΕΣΥ, και όχι 1000 που σήμερα ανακοίνωσε, αλλά και για τις 2600 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα προκηρυχθούν».
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σχολίασε: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, εξήγγειλε για μια ακόμα φορά προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Κρύβει όμως επιμελώς αν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή για ελαστικές μορφές εργασίας, όπως συνέβη με τις πρόσφατες προσλήψεις για τα 77 κρεβάτια ΜΕΘ που υπερηφανεύεται ότι μόλις άνοιξε.
» Αυτές οι ΜΕΘ δεν λειτουργούν με μισθωτούς των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά με «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με εργολάβο το ΚΕΕΛΠΝΟ, που τους έχει προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και «μπλοκάκια», ως ελευθέρους επαγγελματίες».
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού: «Γνωρίζουμε ότι οι κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές ξεπερνούν τις 150 και δεν είναι μόνο οι 75 που εξήγγειλε τη λειτουργία τους ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα γνωρίζουμε ότι ακόμα και αν όλες λειτουργήσουν και πάλι δεν είναι επαρκείς.
» Γνωρίζουμε ότι ως τη λήξη του έτους θα είχαν ανοίξει 35 κλίνες και αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει λιγότερες από τις μισές. Και φαντάζει αδύνατο να ανοίξουν άλλες 40 ως τις 10 του Γενάρη όπως είχε υποσχεθεί η κ. υπουργός. Την ίδια ώρα τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 25.000 και οι 3.000 που εξαγγέλλονται αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου