ΤΟΠΙΚΑ

Διπλασιάστηκαν οι άποροι

διπλασιάστηκαν-οι-άποροι-851206

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των απόρων οι οποίοι προσέρχονται στο Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Μητροπόλεως, που βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος, ζητώντας είδη ένδυσης και τρόφιμα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η πλειοψηφία των απόρων που ζητούν βοήθεια είναι αλλοδαποί οικογενειάρχες οι οποίοι προέρχονται από ταραγμένες γωνιές του πλανήτη, καθώς και αρκετοί συμπολίτες, που στρέφονται επίσης στην ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις οικογένειές τους. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο π. Βασίλειος Τσουρλής, υπεύθυνος στο Κέντρο Κοινωνικών Βοηθειών της Μητροπόλεως, που βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος, «καθημερινά απευθύνονται σε μας άπορες οικογένειες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, αλλοδαποί, αλλά και συμπολίτες οι οποίοι ζητούν βοήθεια, προσκομίζοντας
χαρτί απορίας είτε από κάποια υπηρεσία είτε από την ενορία τους και τους δίνουμε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα και τρόφιμα».
Η πλειοψηφία των απόρων που απευθύνονται στον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Μητροπόλεως είναι άνθρωποι που στερούνται ακόμη και τα είδη πρώτης ανάγκης κι όπως επισημαίνει ο π. Βασίλειος Τσουρλής «εκτός από ρούχα, οι άνθρωποι που απευθύνονται σε μας ζητούν παράλληλα τρόφιμα, ενώ υπάρχουν επίσης περιπτώσεις ανθρώπων που αδυνατούν να καλύψουν το ενοίκιο ή τον λογαριασμό του ρεύματος, τους οποίους επίσης συνδράμουμε, ανάλογα φυσικά με τις δυνατότητές μας, γιατί δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους ανθρώπους και όλες τις περιπτώσεις». Παράλληλα όμως είναι πολλοί οι άποροι συμπολίτες που στερούνται ακόμη και το αυτονόητο, τον οικιακό εξοπλισμό και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, οι οποίοι έχουν προσφέρει διάφορα είδη σπιτιού, τα οποία δίδονται εν συνεχεία στους έχοντες ανάγκη. Ως χαρακτηριστική καταγράφεται στο σημείο αυτό η περίπτωση πυρόπληκτης οικογένειας, που εξοπλίστηκε εκ νέου με τα απαραίτητα είδη σπιτιού χάρη στις προσφορές ευαισθητοποιημένων συμπολιτών στο Κέντρο Κοινωνικών Βοηθειών της Μητροπόλεως.
Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου και οι έκτακτες περιπτώσεις που παρουσιάζονται ανά πάσα στιγμή γεννούν το αίτημα της «συνδρομής στο κοινωνικό έργο που επιτελείται» σύμφωνα με την παραίνεση του π. Βασιλείου, ο οποίος αναφέρει επιπροσθέτως ότι «είναι σημαντική η προσφορά βοηθείας, με κάθε δυνατό τρόπο, είτε με χρήματα είτε με ρούχα και τρόφιμα είτε με εθελοντική εργασία, η οποία είναι επίσης πολύ ουσιαστική, γιατί χρειαζόμαστε εθελοντές» σημειώνει ο ίδιος. Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών, που εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της Μητρόπολης Δημητριάδος, λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα και Πέμπτη πρωί, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπεύθυνο π. Βασίλειο Τσουρλή, 6976257413, είναι προσβάσιμο καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, προς εξυπηρέτηση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων αλλά και των έκτακτων περιπτώσεων που εμφανίζονται καθ’ οδόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου