ΤΟΠΙΚΑ

Ευχαριστήθηκαν τα μπάνια τους

ευχαριστήθηκαν-τα-μπάνια-τους-266895

Πέτυχε το στόχο της να διευκολύνει για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα με την εγκατάσταση του πρωτοποριακού συστήματος sea track στην ακτή του Αναύρου η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Βόλου, παρά τα σαμποτάζ με δολιοφθορές στους μηχανισμούς του συστήματος που το έθεταν ανά τακτά διαστήματα εκτός λειτουργίας.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σε συνέντευξη Τύπου χθες στον Αναυρο με αφορμή την απεγκατάσταση του sea track, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κοινωφελούς Νατάσσα Μορφογιάννη και το δήμο Βόλου που έκαναν την εξαίρεση και συμπεριέλαβαν την πόλη ανάμεσα στις πέντε πόλεις πανελλαδικά, που χρησιμοποίησαν το σύστημα.

«Βρισκόμαστε στην ακτή του Αναύρου για την απεγκατάσταση του πρωτοποριακού συστήματος sea track, το οποίο βοηθάει στην αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία στη θάλασσα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Βόλου και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ προσωπικά παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη για την ομαλή λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου, Πέτρος Μπέλλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στη βελτίωση συνθηκών ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα άτομα με κινητική αναπηρία. Είναι μία προσπάθεια που τη στηρίζουμε εδώ και δύο χρόνια, όπως στηρίζουμε και κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Κωνσταντίνος Κουσουτζής, ευχήθηκε από την πλευρά του «να είμαστε καλά του χρόνου να απολαύσουμε ξανά τα μπάνια» και ευχαρίστησε με τη σειρά του την κ. Μορφογιάννη, η οποία, όπως είπε «βρίσκεται πάντα κοντά μας έστω και με δύσκολες συνθήκες».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κοινωφελούς εξέφρασε τη χαρά της καθώς όπως είπε «εξυπηρετήσαμε πολύ κόσμο να μπορέσει να κάνει τα μπάνια του κάτι που ήταν αδύνατο τα προηγούμενα χρόνια».

Ωστόσο, η κ. Μορφογιάννη δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στη λειτουργία του συστήματος, τα οποία κόστισαν ακριβά στην Κοινωφελή Επιχείρηση, καθώς οι επιδιορθώσεις στοίχισαν η κάθε μία 1.650 ευρώ συν ΦΠΑ, και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για σαμποτάζ.
«Μηχανισμοί που χαλούσαν τους βρίσκαμε έξω από την άμμο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν θαμμένοι.

Δεν ήταν τυχαία γεγονότα. Τέσσερις φορές άγνωστοι δράστες με ασαφές στόχο είτε εναντίον των ατόμων με κινητικές αναπηρίες είτε εναντίον της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, προκάλεσαν βλάβες στο σύστημα θέτοντάς το εκτός λειτουργίας για μία εβδομάδα έως και δέκα μέρες κάθε φορά.

Οι επισκευές γινόταν από το Πανεπιστήμιο Πατρών και η διαδικασία έγκρισής τους και επιδιορθώσεων ήταν χρονοβόρα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Να σταθούμε δίπλα στα άτομα με ειδικές ικανότητες. Να καταλάβουμε τις ανάγκες τους και να τα βοηθήσουμε» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου