ΤΟΠΙΚΑ

Σε οριακή λειτουργία το ΠΕΔΥ, αδειάζει από υλικά το οδοντιατρείο

σε-οριακή-λειτουργία-το-πεδυ-αδειάζει-267115

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται κάθε μέρα πλέον στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου με ασφαλισμένους να αποχωρούν άπραγοι αφού η έλλειψη υλικών προκαλεί «μπλακ άουτ» σε θεραπείες, όπως αποκάλυψε από χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εστιάζονται στα οδοντιατρεία όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας πολλών ασφαλισμένων να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς. Στην απόγνωσή τους οι γιατροί σπεύδουν να «δανειστούν» ακόμη και ενέσεις από το Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου έστω και προσωρινά να καλύψουν «τρύπες» που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας στο χώρο της υγείας.

Μετά τις ελλείψεις σε ενέσιμα φάρμακα και ειδικά υλικά χθες το οδοντιατρείο του Βόλου ξέμεινε και από τα υλικά για σφραγίσματα με αποτέλεσμα προγραμματισμένα ραντεβού που υπήρχαν να ακυρωθούν και αρκετοί ασφαλισμένοι να αποχωρούν από το ΠΕΔΥ απογοητευμένοι και παράλληλα εξοργισμένοι για την ταλαιπωρία που υφίστανται στη δημόσια πρωτοβάθμια δομή υγείας.

Η κατάσταση πλέον είναι τραγική, ενώ εκτός από τις ελλείψεις καταγράφονται επίσης φθορές και βλάβες σε μηχανήματα που ελλείψει χρημάτων δεν έχουν αποκατασταθεί.

Είναι ενδεικτικό ότι στο οδοντιατρείο του Βόλου έχει υποστεί βλάβη το μηχάνημα λεύκανσης που ωστόσο δεν έχει αποκατασταθεί ενώ επίσης δεν υπάρχουν πλέον υλικά ούτε για ένα απλό σφράγισμα.

Το ιατρείο επίσης είναι «αποκομμένο» τηλεφωνικά καθώς η τηλεφωνική σύνδεση έχει διακοπεί λόγω βλάβης εδώ και μέρες αλλά δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Οι γιατροί του τμήματος έχουν πλέον «σηκώσει τα χέρια ψηλά» καθώς η καταγραφή των ελλείψεων δεν συνοδεύεται και από παραγγελίες, με αποτέλεσμα από μέρα σε μέρα, το ιατρείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Χθες επικράτησε ένταση έξω από το οδοντιατρείο όταν νεαρό ζευγάρι που μετέβη με το μικρό τους παιδί για ένα σφράγισμα, ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει η θεραπεία καθώς δεν υπάρχουν υλικά.

Στην εύλογη αντίδραση του πατέρα που αναρωτιόνταν πως είναι δυνατόν να έχει ξεμείνει από υλικά ένα ιατρείο με τους γιατρούς να αδυνατούν να δώσουν σαφή απάντηση αφού και οι ίδιοι βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με αναπάντητα ερωτήματα για το συγκεκριμένο θέμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου