ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβλημα νερού θα αντιμετωπίσει η Θεσσαλία

πρόβλημα-νερού-θα-αντιμετωπίσει-η-θεσ-851206

Καθησυχαστικός ότι η Αθήνα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας από την παρατεταμένη ανομβρία που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
«Κανένα πρόβλημα ύδρευσης δεν θα υπάρξει στην Αθήνα λόγω της ανομβρίας, ακόμα και αν δεν βρέξει καθόλου. Άλλο ανομβρία και άλλο λειψυδρία.Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Μόνο στα νησιά υπάρχει,αλλά αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο και αντιμετωπίζεται με την μεταφορά εκατοντάδων κυβικών νερού»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Σούφλιας.
Το θέμα είχε θέσει νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί,όπως είπε,ενώ υπάρχει αυτή η ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα ανομβρία, δεν έχει βγάλει ούτε μία οδηγία για το νερό.
Ο Γ. Σουφλιάς έκανε λόγο, πάντως, για την ανάγκη ενημέρωσης των αγροτών, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία.
Εξίσου καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και στο θέμα της μείωσης των εκπομπών ρύπων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας μας βάσει της συμφωνίας του Κιότο,για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
«Μέσα στον Απρίλιο θα είναι σε θέση η ηγεσία του υπουργείου ΠΕΔΧΩΔΕ να προτείνει την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Προγράμματος ώστε να θεσπιστούν τα αναγκαία μέτρα»,τόνισε ο κ Σουφλιάς κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, μετά από σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Ο Υπουργός διαφώνησε με την εκτίμηση του Έλληνα κοινοτικού επιτρόπου, αρμόδιου για περιβαλλοντικά θέματα της ΕΕ Σταύρου Δήμα ότι αν η Ελλάδα δεν πάρει άμεσα μέτρα θα υπερβεί τα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, κάνοντας λόγο «για υποθέσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα”.
Τέλος εξέφρασε την αντίθεση του για τον διαχωρισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος από το Δημοσίων Έργων, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Ισχυρός υπουργός Περιβάλλοντος δεν θα υπάρξει,διότι δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες. Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, αν στην Ελλάδα,που βρίσκεται στο σημείο ανάπτυξης, υπήρχαν δύο χωριστά υπουργεία, πολλά έργα δεν θα προχωρούσαν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου