ΤΟΠΙΚΑ

Επιτυχία στην ενημέρωση για την οστεοπόρωση από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

επιτυχία-στην-ενημέρωση-για-την-οστεο-268674

Με μεγάλη συμμετοχή από πολίτες και επωφελούμενους από όλα τα Κοινωνικά Κέντρα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση με τίτλο «Ενεργοποιήσου, Ενημερώσου, Πρόλαβε» στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας κατά της Οστεοπόρωσης στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Τμήμα Ποιότητας Ζωής, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) του δήμου Βόλου με κύριο βασικό ομιλητή τον ορθοπεδικό κ. Καφίδα ο οποίος αναφέρθηκε στους παράγοντες κινδύνου της νόσου δίνοντας έμφαση στα μέτρα πρόληψης της. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης, στις επιπτώσεις για τους πάσχοντες καθώς και στις νέες θεραπευτικές εξελίξεις.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και έγινε συζήτηση μέσα από την οποία έγινε κατανοητό ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η πρόληψη τόσο της ίδιας της ασθένειας, αλλά και όταν αυτή εμφανιστεί η σωστή διαχείριση της κατάστασης με στόχο την όσο καλύτερη και ποιοτική ζωή, κυρίως μέσα από την αποφυγή ατυχημάτων στα οποία είναι επιρρεπείς οι πάσχοντας από οστεοπόρωση.

Οπως τονίστηκε από τα στελέχη της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ η ένταξη των ωφελούμενων σε ομάδες άσκησης μπορεί να συμβάλλει θετικά και για το σκοπό αυτό έχουν οργανωθεί από το τμήμα Προαγωγής της Υγείας εβδομαδιαία προγράμματα θεραπευτικής άσκησης με παρουσία εκπαιδευμένης φυσιοθεραπεύτριας η οποία δίνει οδηγίες και συμβουλές μέσα από την απλές ασκήσεις και προσαρμοσμένη γυμναστική.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Νατάσσα Μορφογιάννη με αναφορά στη σημασία της πρόληψης σαν μέσο για τη διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας μέχρι τα γεράματα. Τόνισε επίσης τη σημασία του πρωτοποριακού θεσμού των Κοινωνικών Κέντρων και τη δυνατότητα που δίνουν στους πολίτες για την δραστηριοποίηση τους σε επίπεδο γειτονιάς.

Ειδικά για το Κοινωνικό Κέντρο Αγίας Δημητριάδος τονίστηκε ότι μετά τις εργασίες που ήδη έχουν γίνει έχει προγραμματιστεί να γίνουν επιπλέον εργασίες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις υποδομές και θα κάνουν το κτίριο πρότυπο για ολόκληρη τη συνοικία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου