ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου το αυτόφωρο για τα νεκρά ζώα

αναβλήθηκε-για-τις-2-νοεμβρίου-το-αυτόφ-270080

Για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι αναβλήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη του ανάδοχου του Κυνοκομείου Βόλου για παράβαση του Νόμου 4039/12 περί αδέσποτων.

Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης προκειμένου να δοθεί ο ζητούμενος χρόνος και να προσκομιστούν στο Δικαστήριο έγγραφα που έχουν ζητηθεί από το δήμο Βόλου και την Κτηνιατρική Υπηρεσία για τους ελέγχους ευζωίας, σύννομης ή μη λειτουργίας του Κυνοκομείου, κακοποίησης ή όχι των ζώων μετά και την επίσκεψη που έγινε στις 18 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου.

Από την πλευρά της η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου μπορεί να διορίσει πολιτική αγωγή, ενώ το αίτημά της για αποζημίωση από ηθική βλάβη θα εξεταστεί την ημέρα της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή που δόθηκε. Ο ανάδοχος μετά από μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου κατηγορείται για ανεξέλεγκτη λειτουργία του κυνοκομείου καθώς στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου εντοπίστηκαν νεκρά και σε προχωρημένη σήψη ή αποσύνθεση δεκαπέντε σκυλιά.

Μήνυση κατατέθηκε και κατά της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοζωικής για ψευδή και συκοφαντική δυσφήμιση και για ψευδορκία. Για την υπόθεση θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου