ΤΟΠΙΚΑ

Χείμαρρος μέσα στο σχολείο των Λεχωνίων!

χείμαρρος-μέσα-στο-σχολείο-των-λεχωνί-851206

«Επίθεση» των ορμητικών νερών χειμάρρου δέχθηκε στη διάρκεια της τελευταίας σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε τη Μαγνησία το Δημοτικό Σχολείο Λεχωνίων.
Το σχολικό κτήριο έχει κτιστεί πριν από πολλά χρόνια σε περιοχή όπου διέρχεται η ευρεία κοίτη χειμάρρου, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας Μαγνησίας. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι εκτεταμένες.
Το σχολείο επισκέφθηκε χθες μετά από αίτημα της σχολικής κοινότητας ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που υπέστη το διδακτήριο από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Στο διήμερο των έντονων βροχοπτώσεων, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, προκλήθηκαν ζημιές τόσο στην περίφραξη του Δημοτικού Σχολείου Λεχωνίων, όσο και στα υπόγεια και την κεντρική θέρμανση του συγκροτήματος, με αποτέλεσμα σήμερα να θερμαίνεται μόνο το ένα από τα δύο κτήρια, ενώ τόνοι λάσπης και φερτών υλών κατέκλυσαν το προαύλιο χώρο.
Το πρόβλημα δεν λύνεται οριστικά, αν δεν προηγηθεί μελέτη οριοθέτησης του ρέματος και δεν κατασκευαστούν στη συνέχεια έργα διευθέτησης της κοίτης σύμφωνα, με τις πλημμυρικές παροχές της περιοχής, ενημέρωνε ο κ. Ξηρακιάς.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που τα βρόχινα νερά ξεχύνονται πίσω από το σχολείο, ο Δήμος έχει προγραμματίσει την προσωρινή αποκατάσταση της ροής των νερών με την κατασκευή ανοικτής τάφρου δίπλα στην αυλή του Δημοτικού.
«Η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε ο κ. Ξηρακιάς, «απαιτεί μακροχρόνιο σχεδιασμό και κυρίως την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας όλης της περιοχής με την κατασκευή κοίτης ποταμού. Η κατασκευή Σχολείου μέσα στην κοίτη ενός χείμαρρου ήταν λάθος και δεν διορθώνεται εύκολα.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου