ΤΟΠΙΚΑ

Αυξήθηκαν 5% οι άποροι στη Μαγνησία

αυξήθηκαν-5-οι-άποροι-στη-μαγνησία-851206

Αύξηση της τάξης του 5% σημειώνεται στα συσσίτια των Σπιτιών Γαλήνης της Μητροπόλεως και το «Δος ημίν», όπου προσφέρονται σε καθημερινή βάση 1.200 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της εορταστικής περιόδου. Με αφορμή τις εορταστικές ημέρες που διανύουμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα συσσίτια της Μητροπόλεως, τονίζοντας ότι «στα 25 πλέον σημεία όπου λειτουργούν Σπίτια Γαλήνης, έχουμε την ετοιμότητα εάν και εφόσον χρειαστεί και να διπλασιάσουμε και να τριπλασιάσουμε αυτή την προσφορά. Αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα την ημέρα των Χριστουγέννων, προσέθεσε, που είναι το αποκορύφωμα της προσφοράς, το «Δος ημίν σήμερον» θα συνεχίσει όπως πάντοτε, 365 μέρες το χρόνο, να προσφέρει φαγητό σε όλους όσους το προσεγγίζουν».
Αναλύοντας παράλληλα τα δεδομένα που συνθέτουν το ευρύτερο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι μελλοντικός στόχος είναι να δημιουργηθούν πέντε νέα Σπίτια Γαλήνης, αρχής γενομένης από την περιοχή της Νεαπόλεως και τον Ναό του Αγίου Στυλιανού, προκειμένου οι συγκεκριμένες δομές να επεκταθούν σταδιακά σε όλους του ενοριανούς ναούς, «τουλάχιστον του πολεοδομικού συγκροτήματος» όπως διευκρίνισε. Ανάλογη φροντίδα υπάρχει για τους πλημμυροπαθείς της Σούρπης, ενώ παράλληλος στόχος είναι «να συνδράμουμε τους άστεγους, ώστε να μην υπάρχει κανείς απελπισμένος» σύμφωνα με την επισήμανση του κ.κ. Ιγνατίου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το έργο αγάπης του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» που περικλείει και τους αστέγους της περιοχής. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ο κ. Ιγνάτιος, «αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο ενοικιαζόμενοι χώροι στους οποίους φιλοξενούμε τους πρώτους αστέγους της περιοχής μας, 7-10 άτομα κάθε φορά. Εκεί, εξήγησε, τους δίνεται η δυνατότητα να πλυθούν, να φορέσουν καινούργια ρούχα, να φιλοξενηθούν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, μέχρι να εξασφαλίσουν κάτι μονιμότερο ή τουλάχιστον να μην εκτεθούν στο μεγάλο κρύο».

Αύξηση στον έρανο αγάπης
Η ευαισθησία με την οποία ανταποκρίνονται οι συμπολίτες στο κάλεσμα προσφοράς είναι εμφανής και στον φετινό έρανο της αγάπης όπου «είχαμε αύξηση των εσόδων», σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέθεσε χθες ο κ.κ. Ιγνάτιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στον Αγιο Νικόλαο υπάρχει αύξηση 500 ευρώ και 1.500 αντίστοιχα στην Ανάληψη». «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό μας, διότι όπως αποδεικνύεται, εμπιστεύεται, εκτιμά και βοηθά περισσότερο το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι «επαγγελματίες προσφέρουν με συγκινητική προθυμία διάφορα είδη στα Σπίτια Γαλήνης, ενώ πολλές φορές οι ίδιες οι κυρίες που παρασκευάζουν εθελοντικά το φαγητό της ημέρας, όταν η αποθήκη είναι άδεια, αγοράζουν μόνες τους τα υλικά που απαιτούνται για το συσσίτιο». Η προσφορά σε είδη ξεπερνάει την προσφορά σε χρήματα και «για μας το αποτέλεσμα μετράει. Αυτή τη στιγμή όλοι έχουν ένα πιάτο φαγητό κι είμαι βέβαιος πως αν χρειαστεί να αυξηθούν οι μερίδες, ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από τον ίδιο τον λαό, είπε μεταξύ άλλων ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησίας. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν επιδοτείται, κατέληξε, αλλά βασίζεται στην προσφορά και την ευαισθησία κάθε ανθρώπου, ο οποίος όταν αγοράζει τρόφιμα για το σπίτι του, φροντίζει να αγοράσει κάτι και για το Σπίτι Γαλήνης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου