ΤΟΠΙΚΑ

Αμετακίνητοι θα μένουν οι κάδοι απορριμμάτων

αμετακίνητοι-θα-μένουν-οι-κάδοι-απορρ-851206

Φρένο στην αυθαίρετη μετακίνηση των κάδων καθαριότητας από τους οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων, προκειμένου να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους και από τους περιοίκους που μετακινούν τους κάδους που είναι τοποθετημένοι μπροστά από τα σπίτια τους, στις διασταυρώσεις των δρόμων με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ορατότητα για τους οδηγούς, επιχειρεί να βάλει ο Δήμος Βόλου.
Ήδη, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, έχουν παραγγελθεί πενήντα συνολικά μεταλλικά πλαίσια, τα οποία θα αρχίσουν να τοποθετούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου χρόνου.
Τα νέα μεταλλικά πλαίσια θα στοχεύουν να «κουμπώσουν» και να οριστικοποιήσουν τις θέσεις των κάδων απορριμμάτων, προκειμένου να αποτραπούν τα παραπάνω προβλήματα. Τα μεταλλικά πλαίσια θα έχουν ύψος 90 εκατοστά, έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους οδηγούς των αυτοκινήτων.
Τα πενήντα πρώτα μεταλλικά πλαίσια θα τοποθετηθούν σε πενήντα διαφορετικά και δύσκολα σημεία της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε κατωφέρειες, σε σημεία όπου υπάρχουν φιλονικίες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες, σε επικίνδυνες για την ορατότητα των οδηγών διασταυρώσεις οδών κ.α.
Εξάλλου από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έχουν δοθεί ήδη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου οι θέσεις για τις εσοχές που θα γίνουν στους δρόμους όπου έχουν κατασκευαστεί οι ποδηλατόδρομοι, προκειμένου να τοποθετηθούν οι κάδοι απορριμμάτων. Το έργο πρόκειται πολύ σύντομα να δημοπρατηθεί από το Δήμο, έτσι ώστε στη συνέχεια να κατασκευαστούν οι εσοχές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου