ΤΟΠΙΚΑ

Αγέλες ορμητικών σκύλων

αγέλες-ορμητικών-σκύλων-271675

Κορώνα – γράμματα παίζουν καθημερινά την ψυχική τους ηρεμία και τη σωματική τους ακεραιότητα περιπατητές, ποδηλάτες και οδηγοί οχημάτων που χρησιμοποιούν την παραλιακή διαδρομή Βόλος – Πευκάκια – Αλυκές – Σωρός καθώς αγέλες αδέσποτων ζώων, πραγματοποιούν αναίτιες επιθέσεις.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Αφύλακτοι χώροι, παρατημένα οικόπεδα, εγκαταλειμμένα κτίρια από τον κόμβο Μπουρμπουλήθρας μέχρι και το Σωρό, έχουν μετατραπεί σε εστίες για αγέλες αδέσποτων που περιφέρονται στην περιοχή αναζητώντας τροφή, ενώ παράλληλα κυνηγούν διερχόμενους.

Ποδηλάτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αιφνιδιαστική επίθεση αγέλης σκύλων και σε κάποιες περιπτώσεις δέχτηκαν και δαγκώματα από τα εξαγριωμένα ζώα, έχουν τραυματικές εμπειρίες από την πανέμορφη παραθαλάσσια διαδρομή με θέα την πόλη σε τόσο κοντινή απόσταση από το Βόλο και προτιμούν να ποδηλατούν σε άλλες περιοχές.

Στην ουσία ο σύγχρονος φωτιζόμενος και οριοθετημένος ποδηλατόδρομος που ενώνει το Βόλο με τις Αλυκές, μετατρέπεται σε άχρηστο έργο καθώς ο φόβος της επίθεσης αδέσποτων λειτουργικά αποτρεπτικά για τους χρήστες του.

Εκτός όμως από τους ποδηλάτες, τον φόβο στη θέα της αγέλης των επιθετικών σκύλων, βιώνουν οδοιπόροι αλλά και κάτοικοι των συνοικιών Αϊβαλιώτικα, Πευκάκια, Αλυκές μέχρι Σωρό καθώς είναι παρακινδυνευμένος ο περίπατος πόσο μάλλον η βόλτα με τον δεσποζόμενο σκύλο τους.

Επίσης, προβλήματα προκαλούν τα επιθετικά σκυλιά σε διερχόμενους δικυκλιστές καθώς σχεδόν σε κάθε διέλευση, ακολουθούν με άγριες διαθέσεις τα μοτοποδήλατα και τις μοτοσυκλέτες, επιχειρώντας να δαγκώσουν τους οδηγούς οι οποίοι είτε επιταχύνουν, είτε κάνουν ελιγμούς εισερχόμενοι και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν την επίθεση.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν όμως και οι οδηγοί αυτοκινήτων οι οποίοι δεν κινδυνεύουν φυσικά από δαγκώματα αλλά από τις αιφνιδιαστικές εξόδους των σκύλων στο οδόστρωμα και τους ελιγμούς που πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν έναν τραυματισμό σκύλου ή την πρόσκληση φθορών στο όχημά τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες περισυλλογής των αδέσποτων θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα όχι μόνο στα συγκεκριμένα σημεία που αποτελούν μοναδικές περιπατητικές διαδρομές αλλά και εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος καθώς η κρίση έχει αυξήσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου