ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει ο χειμώνας από αύριο στη Μαγνησία

αρχίζει-ο-χειμώνας-από-αύριο-στη-μαγνη-271780

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από αύριο στη Μαγνησία με πτώση της θερμοκρασίας και έντονη βροχόπτωση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας να εκδίδει οδηγό με συμβουλές και να ζητάει την εγρήγορση των περιφερειακών υπηρεσιών.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Β. Σποράδων, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας θα βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συντονισμό με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας, ενώ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει συγκληθεί το Συντονιστικό όργανο.

Ειδικότερα για αύριο Πέμπτη προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με έντονη βροχόπτωση και τον υδράργυρο να κινείται μεταξύ 14-16 βαθμών Κελσίου, ενώ την Παρασκευή προβλέπεται υποχώρηση της ελάχιστης στους 12 βαθμούς και μετά την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου με σχετικά αίθριο καιρό, τη Δευτέρα η ελάχιστη πέφτει στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα είναι κατά περιόδους τοπικά ισχυρές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Αύριο και την Παρασκευή, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους άνεμους (7 με 9 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χώρα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμούς Κελσίου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου