ΤΟΠΙΚΑ

Β. Γκαγκάτσης: «Ο Ρεχάγκελ αποφασίζει»

β-γκαγκάτσης-ο-ρεχάγκελ-αποφασίζει-851206

Στο χέρι του Οτο Ρεχάγκελ είναι η επέκταση του συμβολαίου του με την εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. «Υπάρχει μια ανοιχτή πρόταση στον Οτο Ρεχάγκελ, αν αποφασίσει, όποτε το αποφασίσει, αλλά ο Οτο Ρεχάγκελ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δε βιάζεται. Χαριτολογώντας λέει: «Εσείς οι Ελληνες βιάζεστε, έχετε κερδίσει όλα τα παιχνίδια προτού τα παίξετε»… Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης, όπως προείπα, και είμαι σίγουρος ότι όταν ο κ. Ρεχάγκελ αποφασίσει, και θελήσει να μείνει στην εθνική, αυτό θα γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, θα γίνει γνωστό στην ομοσπονδία και θα προχωρήσουμε στην ανανέωση του συμβολαίου του. Αυτό όμως δεν εξαρτάται πλέον από την Ομοσπονδία. Εξαρτάται από το αν θα αποφασίσει να συνεχίσει την προπονητική, γιατί κάποια στιγμή πριν από δύο χρόνια μου είπε, «εγώ θα κάτσω άλλα δύο χρόνια και θα φύγω, μεγάλωσα».
Ο ισχυρός παράγοντας παρουσιάστηκε ακόμη αισιόδοξος για τη νίκη επί της Τουρκίας και την πρόκριση στα τελικά του EURO2008. «Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν σημαίνει αυτό ότι κερδίζοντας ή μη, σταματούν τα πάντα. Θεωρώ πως αν κερδίσουμε, και με δεδομένο το πρόγραμμα που ακολουθεί -βάσει προγράμματος πάντοτε μιλάμε- είναι πραγματικά γεγονός ότι θα έχουμε αποκτήσει ένα προβάδισμα στην πρόκρισή μας για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».
Παράλληλα αναφέρθηκε στις υποθέσεις Νίνη και Καστίγιο: «Ο Σωτήρης Νίνης έκανε μια δήλωση, την οποία έστειλε στην ΕΠΟ και έλεγε ότι με αφορμή πρόσκληση που του έκανε η εθνική ομάδα της Αλβανίας, ότι «εγώ κ. πρόεδρε, διαβιβάστε στην ομοσπονδία της Αλβανίας θέλω να παίξω στην Ελλάδα, γιατί αυτή θεωρώ ότι είναι η πατρίδα μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ ανδρώθηκα, εδώ μεγάλωσα. Αυτή είναι η διαφορά. Ο Νίνης δηλώνει ότι εγώ θέλω να παίξω στην Ελλάδα, ο Νέρι Καστίγιο επιλέγει να πάει να παίξει στο Μεξικό».
Για την ελληνική διαιτησία: «Οσον αφορά στη Σούπερ Λίγκα, δεν θα έλεγα ότι δεν έχουμε σύμπνοια. Είμαστε σε μια συζήτηση πώς το βλέπουμε. Για παράδειγμα, κάναμε δεκτό ένα αίτημα να δημοσιοποιούνται οι βαθμολογίες… Με αυτό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήθελε να δείξει την καλή της διάθεση απέναντι σε θέσεις, οι οποίες παραβιάζουν μεν τις διατάξεις και κάποιες καταστάσεις, αλλά ήθελε να δείξει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα -και πράγματι δεν έχουμε κρύψει τίποτα. Εγώ δεν θα πω ότι η διαιτησία είναι στο καλύτερο επίπεδο, όμως ούτε ότι θα γίνει στο καλύτερό της επίπεδο… Δεν υπάρχει κατεύθυνση στους διαιτητές».
Για το τι προτίθεται να πράξει στις επόμενες εκλογές της ομοσπονδίας:
«Είναι γεγονός ότι και εγώ έχω κουραστεί πάρα πολύ, διότι η ΕΠΟ, όταν ανέλαβα την προεδρία, θα σας πω μόνο ότι είχε έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 7.500.000 Ευρώ και τώρα έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 30.000.000 Ευρώ… Για αυτά τα επιτεύγματα που έχουν γίνει είμαι περήφανος, αλλά νομίζω ότι αν γίνονταν αύριο, σε ένα μήνα οι εκλογές, δεν θα ήμουν υποψήφιος. Αυτή τη στιγμή έτσι αισθάνομαι…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου