ΤΟΠΙΚΑ

Στον ορίζοντα η αναστολή λειτουργίας του ΠΕΔΥ

στον-ορίζοντα-η-αναστολή-λειτουργίας-272861

«Σήμερα, το ΠΕΔΥ αντιμετωπίζει οξύ και επείγον ζήτημα χρηματοδότησης που μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας του. Ειδικότερα, παρουσιάζονται ελλείψεις σε αναλώσιμα και δεν υπάρχει η δυνατότητα μισθοδοσίας προσωπικού του ΠΕΔΥ και ειδικότερα των δύο ιατρών βιοπαθολόγων οι οποίοι είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του μικροβιολογικού τομέα και του τομέα μοριακής επιδημιολογίας».

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνάντηση βουλευτών, Φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και Φορέων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατόπιν πρόσκλησης του Επιστημονικού Υπευθύνου του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας Καθ. κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου σχετικά με επείγοντα θέματα λειτουργίας του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας.

Ολοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την βούλησή τους να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τη λειτουργία του ΠΕΔΥ και συμφωνήθηκε όπως κατατεθεί κείμενο όλων των συμμετεχόντων με συγκεκριμένες προτάσεις για τη διασφάλιση της οικονομικής χρηματοδότησης και λειτουργίας στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και επιπλέον να αποσταλεί επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνυπογραμμένη από όλους τους παρευρισκόμενους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου