ΤΟΠΙΚΑ

Συχνοί οι ξυλοδαρμοί μαθητών

συχνοί-οι-ξυλοδαρμοί-μαθητών-272956

Διαστάσεις παίρνει η σχολική βία στα σχολεία της Μαγνησίας. Ο ξυλοδαρμός 14χρονου μαθητή Γυμνασίου από ομάδα συμμαθητών του αποτελούμενη από τέσσερα – πέντε παιδιά που του έστησαν ενέδρα κατά την επιστροφή στο σπίτι επειδή υπερασπιζόταν 13χρονο θύμα bullying δεν είναι το πρώτο περιστατικό που απασχολεί τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Ισως η αγριότητα του ξυλοδαρμού του εν λόγω περιστατικού να είναι πρωτοφανής για το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων. Το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς υπέστη κάκωση κεφαλής. Ομως, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας υπάρχουν ανά τακτά διαστήματα αναφορές με παρόμοια προβλήματα.

Κόλαση είναι η καθημερινότητα στο σχολείο για ένα μεγάλο αριθμό μαθητών, οι οποίοι υπομένουν επιθετικές συμπεριφορές συμμαθητών τους και προφανώς δεν γνωρίζουν πώς να τις διαχειριστούν.

Οπως και στους περισσότερους Νομούς της χώρας η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο στενά και παρεμβαίνει. Ομως, όταν τα μαθήματα τελειώνουν και χτυπάει το κουδούνι οι πόρτες του σχολείου κλείνουν και οι μαθητές είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους.

Ο κ. Αντώνης Πλαγεράς υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το συγκεκριμένο περιστατικό διαβεβαίωσε ότι κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Ολοι και το σχολείο και εμείς προσπαθούμε να φέρουμε σε μία ισορροπία την κατάσταση πάντοτε στο πλαίσιο του σχολείου όπου θα πρέπει να εντάσσονται όλοι επί ίσοις όροις» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος είπε ότι «η σχολική βία υπάρχει σε αρκετά σχολεία εντός και εκτός Νομού. Για τη Μαγνησία, όμως, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν πρωτοφανές σε αγριότητα καθώς ο μαθητής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Δοδοντσάκης είπε ότι «συχνά απασχολούν ξυλοδαρμοί μεταξύ μαθητών εκτός σχολείου και χρειάζεται να λαμβάνονται μέτρα συμμόρφωσης.

Το γεγονός ότι με το συγκεκριμένο σχολείο έχουμε να κάνουμε με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μαθητικής κοινότητας το παρακολουθούμε».

Ο ίδιος, πάντως, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για παραβατικές συμπεριφορές που χρειάζεται να επέμβει η Δικαιοσύνη.

«Υπάρχουν κάποια περιστατικά που παίρνουν διαστάσεις και κάποια άλλα όχι. Όμως, δεν έχουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα βίαιες συμπεριφορές είτε λεκτικές είτε σωματικές» εξήγησε.
Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι «η βία είναι καταδικαστέα. Εμείς παρακολουθούμε το φαινόμενο στενά και παρεμβαίνουμε όταν εξελίσσεται στο σχολείο».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου