ΤΟΠΙΚΑ

«Αστεγη» η Πυροσβεστική σε Βόλο – Σκόπελο

αστεγη-η-πυροσβεστική-σε-βόλο-σκόπ-851206

Σε ενοικιαζόμενο κτίριο, το μίσθωμα του οποίου καταβάλει η δημοτική αρχή, στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου. Το συμφωνητικό έχει εκπνεύσει και ο δήμος κινεί εκ νέου τις διαδικασίες μειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή χώρου, στον οποίο θα λειτουργεί η υπηρεσία.

Το ενοίκιο για τη στέγαση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων, σε όσους δήμους λειτουργούν, καταβάλουν οι δημοτικές αρχές, σύμφωνα με την υποχρέωση που έχουν από Προεδρικό Διάταγμα του 1997.
Η καταβολή ενοικίου από το δήμο για τη στέγαση μιας δημόσιας υπηρεσίας, προκαλεί δυσφορία στη δημοτική αρχή Σκοπέλου. Ο δήμαρχος Χρ. Βασιλούδης επισημαίνει την υποχρέωση της Πολιτείας να φροντίσει για το κτιριακό πρόβλημα καίριων υπηρεσιών ή τουλάχιστον να επιχορηγήσει τους δήμους που πληρώνουν ενοίκια άλλων.
Σε κάθε περίπτωση σημειώνει ότι ο δήμος δεν θα αφήσει σε καμία περίπτωση στο …δρόμο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, για το οποίο απεναντίας έχει ζητήσει με αλλεπάλληλα υπομνήματα και επιστολές να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστικό Σταθμό, ώστε να μην χρειάζεται ένα 24ωρο για να ενισχυθεί η πυροσβεστική δύναμη σε εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
«Σαφώς ο δήμος θα συνεχίζει να καλύπτει τα ενοίκια μέχρι να βρεθεί λύση. Θα διώξουμε μια υπηρεσία που μας προστατεύει; Αλλά δεν πρέπει το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του;», διερωτήθηκε ο κ. Βασιλούδης, μετά από αναφορές ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Σκόπελο ίσως κινδύνευε ακόμη και με έξωση…
Πάντως, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν τίθεται θέμα εάν αναζητηθεί άλλος χώρος στέγασης, αρκεί, όπως επισημαίνεται, να εξυπηρετούνται οι ανάγκες λειτουργία του Κλιμακίου.
Η παραμονή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Σκόπελο θεωρείται κρίσιμη, καθώς στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχουν αντιμετωπιστεί επτά μεγάλα περιστατικά, όπως οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Στάφυλο, τον Αγνώντα και τον Πάνορμο. Μεγάλης έκτασης φωτιές ξέσπασαν στη Σκόπελο κάθε καλοκαίρι την τελευταία τριετία.
Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον της διοίκησης της Π.Υ. Βόλου παραμένει στραμμένο στο νέο κτίριο που απαιτείται να ανεγερθεί, προκειμένου να στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί για την ανέγερση νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Βόλου, ο διοικητής υπογράμμισε ότι η εξέλιξη του θέματος εξαρτάται από την τοπική κοινωνία, που πρέπει να το δει με πιο θετικό μάτι, παρά τα προβλήματα που είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Μπέη, η έκταση που παραχωρείται είναι ικανή για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κτιρίου, ενώ το σημείο της δίπλα στον περιφερειακό δημιουργεί καταλληλότερες επιχειρησιακές συνθήκες, αφού τα οχήματα θα μπορούν να προστρέχουν γρηγορότερα σε όποιο σημείο κληθούν.
Μέσω των ΣΔΙΤ και ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων είναι ευκαιρία, τόνισε ο κ. Μπέης, να απαλλαγεί από το σημερινό προβληματικό κτίριο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου