ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχοι για νοθεία πετρελαίου θέρμανσης από κλιμάκια Τελωνείου και Γενικού Χημείου

ελεγχοι-για-νοθεία-πετρελαίου-θέρμαν-274085

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους για τη νοθεία των καυσίμων κάνει το Τελωνείο Βόλου. Αν και η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε μόλις προχθές, μικρά κλιμάκια του Τελωνείου Βόλου και του Γενικού Χημείου του Κράτους ελέγχουν τα πρατήρια και τους μεταφορείς για νοθεία καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τελωνείο Βόλου προμηθεύτηκε αντιδραστήρια, τα οποία κατένειμε και στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Λάρισας, των Τρικάλων, της Στυλίδας. Τα κλιμάκια ερευνούν τους ιχνηθέτες, ώστε να τηρούν τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις.

Οι έλεγχοι διενεργούνται καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου από συνεργεία που αιφνιδιαστικά ερευνούν την ποιότητα του πετρελαίου θέρμανσης, με στόχο να αποκαλυφθεί το όποιο περιστατικό νοθείας και τα παράνομα κέρδη.

Αν και ακόμη η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μετράει μόλις μερικές μέρες, στόχος του Τελωνείου Βόλου είναι να αποτρέψει κάθε πιθανότητα προμήθειας νοθευμένου πετρελαίου θέρμανσης.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν και χθες μικρό, καθώς ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με το ειδικό επίδομα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, φέτος αναμένεται να πάρουν οι μισοί τελικά το επίδομα, καθώς τα κριτήρια θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται περικοπή στο μισό των δικαιούχων. Η μνημονιακή δέσμευση προβλέπει το ποσό του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης να μειωθεί κατά 50%, δηλαδή να μειωθεί από τα 210 εκατομμύρια ευρώ στα 105.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι ήταν:

  • Αγαμοι φορολογούμενοι που είχαν συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ
  • Εγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ

Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξανόταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Τα παραπάνω όρια αναμένεται να μειωθούν αισθητά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου