ΤΟΠΙΚΑ

Εξι βαθμούς σε δύο μέρες ο Ολυμπιακός Β.

εξι-βαθμούς-σε-δύο-μέρες-ο-ολυμπιακός-β-851206

Την απόκτηση του Κώστα Φούφουλα ανακοίνωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κάνει έτσι ποδαρικό στις μεταγραφές, μιας και την ανακοίνωση του 25χρονου αμυντικού αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Εξ άλλου χθες η βολιώτικη ομάδα λίγες ώρες μετά την επικράτηση της Καλαμάτας πήρε ακόμη τρεις βαθμούς, μιας και η Ενωση της Β’ Εθνικής κατακύρωσε με σκορ 3-0 το ματς κόντρα στο Αιγάλεω που δεν διεξήχθη ποτέ.
Ποδαρικό με Φούφουλα
Στην ανακοίνωση της απόκτησης του Κώστα Φούφουλα προχώρησε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, κάνοντας έτσι ποδαρικό εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου που ξεκινά και επίσημα στις αρχές Ιανουαρίου. Την απόκτηση του 25χρονου αμυντικού αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, έτσι ώστε να βοηθήσουν την ομάδα του Βόλου να φθάσει μετά από πολλά χρόνια στην επίτευξη του ονείρου, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της Ελλάδος.
Όσον αφορά στον Κώστα Φούφουλα, αποκτήθηκε από την ομάδα του Ηρακλή και θα φορά τα ερυθρόλευκα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί επίσης στο παρελθόν στις ομάδες του Άρη Πατρών, του Πατραϊκού, της Παναχαϊκής και της Κέρκυρας. Μάλιστα έχει συμμετάσχει και στις ομάδες Νέων και Ελπίδων της Εθνικής.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο βολιώτικος σύλλογος αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την πρώτη μεταγραφή της για τη χειμερινή περίοδο, τον Κώστα Φούφουλα από την ΠΑΕ Ηρακλής, με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1,5 έτους». Κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν ο Φούφουλας μετρούσε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές με την κυανόλευκη ΠΑΕ στην Σούπερ Λιγκ, τη στιγμή που πέρσι είχε αγωνιστεί σε 10 αγώνες ως βασικός και σε μόλις ένα ματς ως αλλαγή. Ο Φούφουλας που έχει ύψος 1.83 και έχει γεννηθεί στις 25/10/1984 μπορεί να αγωνιστεί ως στόπερ, ενώ σπανιότερα έχει χρησιμοποιηθεί και ως αμυντικός μέσος. Στη Σούπερ Λιγκ έχει μετρήσει συνολικά 41 παιχνίδια και στη Β΄ Εθνική έχει συμμετοχή σε 89 αγώνες, σκοράροντας μάλιστα σε τέσσερις από αυτούς. Μάλιστα έχει σκοράρει και εναντίον των ερυθρόλευκων στις 25/5/2005, όταν με την Παναχαική είχε επισκεφθεί το ΕΑΚ και είχε φύγει ηττημένος με 4-3 στην τελευταία αγωνιστική της Β Εθνικής.
Παράλληλα με την περίπτωση του Φούφουλα στα σκαριά βρίσκονται και άλλες μεταγραφές όπως είναι αυτές των Λιαπάκη, Κηπουρού και Κόρμπου. Η απόκτηση των παραπάνω ποδοσφαιριστών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο από την στιγμή που τα παραπάνω ονόματα δεν ανακοινωθούν και επίσημα. Αξίζει να σημειωθεί πως τους ερυθρόλευκους απασχολεί η απόκτηση παικτών που θα τους βοηθήσουν επιθετικά. Μέχρι στιγμής τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά των Σουλτανίδη και Κάσας που αγωνίζονται σε Καβάλα και Λάρισα αντίστοιχα. Ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να προχωρά, αν οι δύο προαναφερθείσες ομάδες δεν ενισχυθούν, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αποδεσμεύσουν τους εν λόγω ποδοσφαιριστές. Πάντως στο στόχαστρο της διοίκησης φαίνεται να είναι και ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή, που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.
Δικαίωση με Αιγάλεω – Αντίδραση από “Σίτι”
Η δικαίωση για τον αγώνα με το Αιγάλεω έφθασε χθες για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, μιας και η Ένωση Πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ Εθνικής και η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της αποφάσισε να κατακυρώσει υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου τον αγώνα με το Αιγάλεω με σκορ 3-0. Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας με την ομάδα των Αθηνών είχε αναβληθεί αρχικά και στην συνέχεια είχε οριστεί να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου οι κυανόλευκοι δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι ερυθρόλευκοι δικαιώνονται έτσι στα «χαρτιά» και με τους τρεις αυτούς βαθμούς που παίρνουν φθάνουν αθόρυβα στην 2η προνομιούχο θέση του πρωταθλήματος, έχοντας πλέον 26.
Η ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρει αναλυτικά:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄, Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Δέχθηκε την άσκηση κύριας παρέμβασης της ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατ΄ άρθρο 16 του Δικονομικού Κανονισμού και απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ περί αποβολής της. Δέχθηκε ότι ο αγώνας της 18-11-2009 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ δεν τελέστηκε με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ. Κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με τέρματα 3-0. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των επτά χιλιάδων (7.500) ευρώ (μη τέλεση αγώνα στις 18-11-2009 με ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)».Από την άλλη όμως χθες το “Σίτι” με ανακοίνωση του δηλώνει πως θα
ασκήσει έφεση στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ και θα ενημερώσει τις Εισαγγελικές Αρχές. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής είναι προκλητικά εσφαλμένη και αντίθετη προς τη νομοθεσία που προστατεύει τη Δημόσια Υγεία. Ευτυχώς για τους παίκτες μας και –προφανώς– δυστυχώς για την Επιτροπή, στα περίπου 60 μέχρι σήμερα θύματα του ιού της νέας γρίπης δεν περιλαμβάνονται και στελέχη της ομάδας μας, ώστε να συγκινηθούν τα μέλη στην κατ’ ευφημισμό εξέταση των πραγματικών περιστατικών. Θεωρούμε την απόφαση απαράδεκτη, αντίθετη με τους κανονισμούς και την ισχύουσα νομοθεσία, και βεβαίως θα την προσβάλουμε ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Πέραν όμως των ενεργειών στον αθλητικό «δικαστικό» τομέα, δηλώνουμε ότι θα «ενημερώσουμε» και τις εισαγγελικές Αρχές που ήδη διεξάγουν έρευνα για τις παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τη δημόσια υγεία”.
Σκορ και θέαμα με Καλαμάτα
Ενα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν πραγματοποίησαν κατά γενική ομολογία οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην ομάδα της Καλαμάτας. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη αποδίδοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο μπόρεσαν να επιβληθούν της Καλαμάτας με 3-0 έχοντας παράλληλα και την συμπαράσταση του κόσμου τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας εξήρε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την παρουσία της ερυθρόλευκης κερκίδας, η οποία ώθησε με την σειρά της τους παίκτες του σε μια ευρεία νίκη. Ο Τσιώλης εμπιστεύθηκε τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιηθήκαν οι Ψυχογιός, Αρβανίτης, Σωτήρχος, και Ζαραδούκας. Στην μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ χρησιμοποιήθηκαν οι ΑΛβάρεζ και Ροτζέριο με τον πρώτο να έχει περισσότερα ανασταλτικά καθήκοντα και τον δεύτερο να προωθείται βοηθώντας στην επίθεση. Στην αριστερή πτέρυγα χρησιμοποιήθηκε ο Μόνχε και στην δεξιά ο Πλιάγκας η απόδοση του οποίου ήταν βαρόμετρο για την ομάδα του. Αυτός, βοήθησε τα μέγιστα ώστε οι ερυθρόλευκοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς μιας και ο βραχύσωμος μέσος ήταν εκείνος που με ρήγματα στην καλαματιανή άμυνα σέρβιρε δύο τέρματα στο πιάτο τον Αμπράμοβιτς και Ροτζέριο. Στα αξιοσημείωτα από το προχθεσινό ματς περνούν και τα δύο τέρματα του Ροτζέριο μιας και ο μέσος του Ολυμπιακού παραμένει στην πρώτη θέση των σκόρερ, έχοντας πλέον εννέα τέρματα.
Προς Τρίκαλα ο Ιακωβάκης;
Προς τα Τρίκαλα φαίνεται να οδεύει σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες ο Γιώργος Ιακωβάκης. Ο ερυθρόλευκος μέσος που έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής φέρεται να είναι στόχος της τρικαλινής ομάδας που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Μάλιστα στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Sportrikala.gr τον δρόμο του Τρικαλινού μέσου ίσως ακολουθήσουν και οι Πέτρος Κοντέων-Λάμπρος Χανιώτης, που θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν από την ερυθρόλευκη οικογένεια. Είναι λογικό άλλωστε μετά την απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών κάποιοι άλλοι που δεν θεωρούνται βασικοί να παραχωρηθούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου