Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στο χείμαρρο Κραυσίδωνα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-17, 10:03:56
Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στο χείμαρρο Κραυσίδωνα

Ολοκληρώνονται οι κύριες εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση πέριξ του χειμάρρου Κραυσίδωνα στο Βόλο με τη σύμβαση προϋπολογισμού 415.740 ευρώ την οποία υπέγραψε χθες Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συνολικά στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί έργα προϋπολογισμού 1.307.000, ενώ η νέα εργολαβία αναμένεται να αυξήσει το βαθμό ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή των πρόσθετων εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κύριας εργολαβίας της πράξης με τίτλο «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρου Κραυσίδωνα», συνολικού προϋπολογισμού 1.307.761,82 €.

Στην περιοχή παρέμβασης της γέφυρας της οδού Παπαδιαμάντη και της Σιδηροδρομικής γέφυρας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εργασίες κατασκευής κατακόρυφων λίθινων τοιχίων στην ανατολική και δυτική όχθη του χειμάρρου και καθαρισμού της κοίτης από αυτοφυή βλάστηση. Με την εν λόγω εργολαβία θα γίνει η εκβάθυνση της κοίτης του χειμάρρου Κραυσίδωνα, η οποία ξεκινά κατάντη της γέφυρας της οδού Παπαδιαμάντη και φτάνει μέχρι και 57 περίπου μέτρα κατάντη της Παλαιάς Σ.Γ., καθώς και μία σειρά λοιπών εργασιών. Επιπλέον θα εκτελεστούν εργασίες επί του ρέματος Ανωμαλιας, όπως κατασκευή και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων, κατασκευή ξύλινου κιγκλιδώματος επί της παρόχθιας οδού του χειμάρρου και μικρό τμήμα σενάζ επί των λίθινων τοιχίων αυτού.

Επισημαίνεται ότι οι νέες εργασίες δεν θα επηρεάσουν τις εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί. Θα ολοκληρώσουν το συνολικό έργο που έχει στόχο την αποτροπή της κατάκλισης των γεφυρών κατά τη διάρκεια έντονων πλημμυρικών φαινομένων, διασφαλίζοντας τη στατικότητά τους.

Παρόντες στην υπογραφή σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κοπάνας, ο Διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος και Καλτσογιάννης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=