ΤΟΠΙΚΑ

Ερυθρόλευκο πάρτι Χριστουγέννων

ερυθρόλευκο-πάρτι-χριστουγέννων-851206

Την πολυπόθητη νίκη που τον έφερε ακόμη πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β Εθνικής πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, φιλοξενώντας την Καλαμάτα για την 14η αγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι, αποδίδοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο, με σκορ 3-0 επιβλήθηκαν των Καλαματιανών, που έμειναν απλά να παρακολουθούν το ερυθρόλευκο κρεσέντο.
Ζήτησαν επίμονα το γρήγορο γκολ
Τα πρώτα λεπτά της χθεσινής αναμέτρησης ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Καλαμάτα ήταν αναγνωριστικά, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα.
Το πρώτο σουτ στον αγώνα ήρθε από πόδια φιλοξενούμενων, όταν στο 6 ο Σκαρλάτος σούταρε αδύναμα, με τον Κολίτσι να ελέγχει την κατεύθυνση της μπάλας δίχως πρόβλημα.
Στην αντεπίθεση ο Αμπράμοβιτς έκανε την κούρσα από τα δεξιά αλλά η σέντρα που επιχείρησε είχε ως αποδέκτη τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Ένα λεπτό μετά οι παίκτες της Καλαμάτας παίζοντας με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν εκ νέου τον Ολυμπιακό και έτσι ο Καμινιώτης με τον Πορτουλίδη έπαιξαν το 1-2, όμως ο Κολίτσι διάβασε τη φάση και επενέβη άμεσα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους που έκανε ταυτόχρονα την κερκίδα να αναφωνήσει ήταν αυτή στο 8’ με τον Πλιάγκα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Καπάνταη να πιάνει ψαλιδάκι και τον Μπαλτιμά να στερεί από τον Έλληνα επιθετικό ένα πανέμορφο τέρμα.
Με τη συμπλήρωση 11 λεπτών ο Ροτζέριο έκανε επίθεση κατά μέτωπο και έσπασε την μπάλα στον Αμπράμοβιτς, που γύρισε το σώμα του και σούταρε πάνω στα σώματα.
Οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη διατήρησαν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και στο 12’ έφθασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Μόνχε εκτέλεσε φάουλ από την δεξιά πλευρά της επίθεσης του Ολυμπιακού. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τον Μπαλτιμά να ξεγελιέται αρχικά και στη συνέχεια να την διώχνει με τα ακροδάχτυλα.
Αυτή κατέληξε στον Αλβάρεζ που έκανε το σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από την συμβολή των δοκών.
Στο 13’ ο Σκαρλάτος απείλησε τον Κολίτσι με ακόμη ένα σουτ μέσα στην ερυθρόλευκη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 20ο λεπτό ο Πλιάγκας πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μόνχε, ο Μπαλτιμάς όμως ήταν και πάλι εκεί και έδιωξε τον κίνδυνο.
Η ερυθρόλευκη πίεση συνεχίστηκε και σε μία ανυποψίαστη φάση ο Ψυχογιός εκμεταλλεύθηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε με τον Μπαλτιμά όμως να δηλώνει και πάλι παρών και να διώχνει σε κόρνερ.
Η φάση που ξεσήκωσε όμως τον κόσμο ήταν αυτή στο 25’, όταν ο Μόνχε έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Αλβάρεζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά με υπόδειξη του πρώτου βοηθού ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, καταλογίζοντας σε θέση οφσάιντ το σκόρερ.
Μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Πλιάγκας δέχθηκε κίτρινη κάρτα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος και έφθασε ως τον τέταρτο διαιτητή.
Οι γηπεδούχοι από το σημείο αυτό και έπειτα φάνηκαν πιο δυναμικοί στις κινήσεις τους και το 1-0 δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα ήταν το 28ο λεπτό όταν ο Πλιάγκας ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ από την δεξιά πλευρά. Η μπάλα έφθασε συστημένη στο κεφάλι του Αμπράμοβιτς που την έστειλε στα δίχτυα.
Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Κροάτη επιθετικού που έσπευσε να το πανηγυρίσει στην αγκαλιά του προπονητή του και αρχιτέκτονα του φετινού Ολυμπιακού, Σάκη Τσιώλη.
Πλέον το άγχος είχε φύγει από τα πόδια των γηπεδούχων και με την συμπαράσταση 2.500 περίπου φίλων τους έψαχναν το δεύτερο τέρμα. Στο 38’ ο Πλιάγκας τροφοδότησε για ακόμη μία φορά από τα δεξιά και ο Αμπράμοβιτς έπιασε το γυριστό σουτ που πέρασε όμως άουτ.
Τρία λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους Πλιάγκας και Καπάνταης δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας όταν ο πρώτος σέντραρε και ο δεύτερος έπιασε την κεφαλιά που ανάγκασε τον Μπαλτιμά να πέσει στην αριστερή κάτω γωνία.
Έτσι διατήρησε το 1-0 σκορ το οποίο και έμελλε να οδηγήσει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.
Καταιγισμού συνέχεια…
Στο δεύτερο μέρος ο μονόλογος συνέχισε να έχει ερυθρόλευκο χρώμα και έτσι οι Βολιώτες έφθασαν στην επίτευξη του 2-0 στο 49’.
Ο συνήθης ύποπτος και δημιουργός εγκεφαλικών προβλημάτων στην καλαματιανή άμυνα ήταν ο Πλιάγκας και έτσι έφτιαξε ακόμη ένα γκολ για χάρη της ομάδας του αλλά και της κερκίδας που είχε παγώσει εξαιτίας του ημιχρόνου.
Η σέντρα του δεξιοπόδαρου μέσου είχε αυτή τη φορά αποδέκτη τον Ροτζέριο με τον Βραζιλιάνο μέσο να φθάνει τα οκτώ τέρματα με ένα ψύχραιμο πλασέ.
Η ερυθρόλευκη μηχανή δεν έδειξε να σταματάει και έτσι οι φιλοξενούμενοι έβαλαν πλώρη και για άλλα τέρματα. Στο 55’ ο Μόνχε έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά και πάλι ο Μπαλτιμάς έπεσε και έσωσε.
Ο Αργεντινός όμως στο 61’ σε μια φάση βγαλμένη από χάι λάιτ αθλητικής εκπομπής χόρεψε τον Παπουτσή. Ο αμυντικός της Καλαμάτας Ψυχογιόπουλος όμως δεν έμεινε να κοιτάζει τον αριστεροπόδαρο μέσο και τον ανέτρεψε εντός περιοχής με τον διαιτητή να δείχνει άμεσα την βούλα του πέναλτι και την κίτρινη στον Καλαματιανό.
Ο Ροτζέριο έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα και δεν δυσκολεύθηκε στο να φθάσει στα εννέα τέρματα στην φετινή σεζόν, φιγουράροντας παράλληλα στην κορυφή των σκόρερ της Β’ Εθνικής. Το τελικό 3-0 ήταν και το τελικό σκορ και το ερυθρόλευκο πάρτι διεκόπη προκειμένου να συνεχιστεί στις 3 Ιανουαρίου, οπότε και ο Πανσερραϊκός θα βρεθεί στο ΕΑΚ για την 15η αγωνιστική.
Δήλωσαν μετά το ματς
Στην παρουσία του κόσμου στάθηκε μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σάκης Τσιώλης αναφέροντας: “Νικητής και στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο κόσμος παρά τις μέτριες και άσχημες εμφανίσεις. Ο κόσμος πιστεύει σε αυτή την ομάδα την στήριξε και σήμερα ήταν και πάλι παρών. Σε αυτούς λοιπόν είναι αφιερωμένη και η νίκη και το αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο φυσικά δεν αμφισβητείται. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η ομάδα ξαναβρήκε τους ρυθμούς της και είχε αυτοματισμούς στο παιχνίδι.”
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Καλαμάτας Γιώργος Μπένος τόνισε:
“Προφανώς εμείς κάναμε λάθος τις ημερομηνίες νομίσαμε πως ήταν Χριστούγεννα και αρχίσαμε τα δώρα πολύ νωρίς. Ένα κακό παιχνίδι από πλευράς Καλαμάτας. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου που μπόρεσε και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις αδυναμίες της Καλαμάτας. Θα έπρεπε και θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι. Προφανώς είχαμε πάει διακοπές νωρίτερα και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.”
Κοντά σε τέσσερις μεταγραφές ο Ολυμπιακός
Αποφασισμένος για την ενίσχυσή του είναι ο Ολυμπιακός Βόλου στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται. Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως έχουν στα σκαριά τις μεταγραφές των Κηπουρού, Κόρμπου, Λιαπάκη και Φούφουλα, με τον τελευταίο να βρίσκεται μάλιστα χθες στις εξέδρες του ΕΑΚ, ενώ φήμες ανέφεραν πως έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο συνεργασίας, δίχως όμως κάτι τέτοιο να έχει ανακοινωθεί από την ΠΑΕ και επίσημα. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως στόπερ και αμυντικό χαφ και έχει περάσει από Κέρκυρα και Ηρακλή.
Nέοι Ολυμπιακού Βόλου – Νέοι Καλαμάτας 0 – 0
Σε αντίθεση με τον χθεσινό αγώνα η αναμέτρηση των νέων ολοκληρώθηκε δίχως να αναδείξει νικητή. Η ομάδα του Αντώνη Μάνδαλου αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις αλλά θα μπορούσε να πάρει την νίκη έχοντας πολλές ευκαιρίες.
Μάλιστα στους ερυθρόλευκους ακυρώθηκε κακώς και τέρμα όταν ο Ζαχαράκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από εκτέλεση πέναλτι του Τσίπη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή όμως να ακυρώνει το ερυθρόλευκο τέρμα. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες οι νέοι των ερυθρόλευκων με τον προπονητή της Αντώνη Μάνδαλο και τον υπεύθυνο της ομάδας Θάνο Θεοδώρου επισκέφτηκαν το πρωί την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών), στις εγκαταστάσεις της στην Αγριά. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων μοίρασαν δώρα, αντάλλαξαν ευχές και μάλιστα έπαιξαν και λίγο ποδόσφαιρο με τους παιδιά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης προγραμματίστηκε και η διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα της ομάδας Νέων μετά τις γιορτές, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ.
Νέοι Ολυμπιακού Βόλου: Κόλλιας, Γιαννόπουλος, Καράτσαλος, Ακριβούσης, Ναουμίδης, Σκλαπάνης, Τσίπης, Ζαχαράκης, Λέτσος (28 λ.τ. Ξηροκώστας), Σφάκας, Ρουμπάτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου