ΤΟΠΙΚΑ

Καταβολή εφημεριών με περικοπές

καταβολή-εφημεριών-με-περικοπές-278028

Με το σταγονόμετρο συνεχίζουν να καταβάλλονται στους γιατρούς οι οφειλόμενες εφημερίες και μάλιστα με περικοπές από 10% έως 15%.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ειδικότερα οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, με περικοπές 10%, πληρώθηκαν τις εφημερίες Ιουλίου και Αυγούστου, ενώ οι συνάδελφοί τους στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, πληρώθηκαν με παρακρατήσεις 15% τις εφημερίες μέχρι και τον Απρίλιο 2015.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας, δήλωσε πως είναι ανεπίτρεπτο να διαχωρίζονται οι γιατροί σε εκείνους που θα πληρώνονται εφημερίες με περικοπές 10% και άλλοι με περικοπές 15% και μάλιστα στα Κ.Υ. να έχουν πληρωθεί μόνο το πρώτο τετράμηνο.

Επισημαίνει ακόμη πως η Ενωση συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ, τη Χαλυβουργία και γενικά σε όσους εργαζόμενους δοκιμάζονται από την πρωτοφανή κρίση.

Αναφορικά με την προμήθεια νέου ιατροτεχνολικού εξοπλισμού, ο κ. Χαυτούρας ανέφερε πως υπήρξε προμήθεια νέου κρανιοτόμου και εξοπλισμού θέσης κρανίου για επεμβάσεις με σύγχρονα μέσα που περιορίζουν επιπλοκές, καθιστούν λιγότερο εργώδη την επέμβαση κ.α.. Επισήμανε πως κάθε μήνα πραγματοποιούνται δέκα περίπου επεμβάσεις κρανίου στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πρόσκληση για κάλυψη κενών

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων στα Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρα Υγείας, Π.Ε.Δ.Υ – Περιφερειακά Ιατρεία, Γενικά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας άγονων & νησιωτικών περιοχών εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η κάλυψη θα γίνει από: α) Γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου με την ιδιότητα θητεία, β) Γιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου. Το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζει πως «Ειδικευόμενοι ιατροί, που κατέχουν θέση με παράταση, μπορούν να λάβουν μέρος στην παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Το ίδιο ισχύει και για τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούν με παράταση της θητείας τους. Γιατροί που είχαν καταθέσει αιτήσεις για την συμμετοχή τους σε προκηρύξεις – προσκλήσεις ενδιαφέροντος από το 2011 μέχρι και σήμερα, θα καταθέσουν μόνο συμπληρωματική αίτηση χωρίς να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκτός αυτών που ήταν ελλιπή).

Στην περίπτωση αυτή θα γίνεται μνεία προς την υπηρεσία σε ποιά προκήρυξη είχε κατατεθεί η αίτηση και για ποιά κατηγορία ιατρών (υπόχρεοι ή επί θητεία). Σε περίπτωση που σε πτυχίο προερχόμενο από κράτος μέλος της Ε.Ε. δεν αναγράφεται ούτε χαρακτηρισμός, ούτε βαθμός και δεν προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά, θεωρείται από την υπηρεσία ότι ο βαθμός είναι το 5 και ο βαθμολογικός χαρακτηρισμός καλώς.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 29-10-2015 και στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον πίνακα, έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις και συγκεκριμένα όλες άγονες στο ΠΕΔΥ Κέντρο Υγείας Σκιάθου Α, ΠΕΔΥ Κέντρο Υγείας Σκοπέλου Β και Σκοπέλου Γ, Περιφερειακό Ιατρείο Γλώσσας Β και Περιφερειακό Ιατρείο Προμυρίου.

Σύμφωνα, τέλος με το υπουργείο Υγείας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων επικουρικών με τις νέες διατάξεις και θα επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να καλυφθούν κενά σε όλη τη χώρα.

Η παράταση θητείας των ήδη υπηρετούντων θα εξετασθεί από την πολιτική ηγεσία σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία, διότι υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω παράταση θητείας να οδηγήσει σε σχέσεις αορίστου χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου