ΤΟΠΙΚΑ

Ρούχα για άπορους μαθητές

ρούχα-για-άπορους-μαθητές-282226

Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε κτίρια και σχολεία της περιοχής μας από τον «Εσταυρωμένο» στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης ανέργων αποφυλακισθέντων, και συνδρομής, παράλληλα, δεκάδων άπορων μαθητών.

Παράλληλα ο «Εσταυρωμένος» και η «Διακονία» αξιοποιώντας τις προσφορές των συμπολιτών μας, συνεχίζουν την προσπάθεια διανομής ειδών ένδυσης και σε σχολεία της περιοχής μας, όπως, επίσης, και σε διάφορα χωριά του Πηλίου με τη βοήθεια και συμπαράσταση των εκεί υπηρεσιών.

Σε λίγες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί μια ειδική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής και του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία».

Ο «Ε» και οι εθελοντές της «Διακονίας», ετοίμασαν και πρόσφεραν στο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου μια μεγάλη ποσότητα παιδικών ενδυμάτων προς ενίσχυση των απόρων μαθητών. Η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου θα προσκαλέσει τους γονείς των απόρων μαθητών να συμμετάσχουν στην ειδική εκδήλωση με σκοπό να επιλέξουν και να παραλάβουν δωρεάν τα αναγκαία ενδύματα για τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται, από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», η υλοποίηση του προγράμματος στήριξης ανέργων αποφυλακισθέντων συμπολιτών μας, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Προχθές, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης των αιθουσών και των διαδρόμων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, με τη συνεργασία του «Εσταυρωμένου» και του Σχολείου, με επικεφαλής τον δραστήριο κ. Τάσο Γούκο, Διευθυντή του Σχολείου. Το Σχολείο πρόσφερε τα χρώματα και όλα τα άλλα οικοδομικά υλικά και ο «Ε» πρόσφερε εννέα ημερομίσθια σε άνεργους συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάστηκαν φιλότιμα, συναισθανόμενοι πως ο χώρος αυτός ανακαινίζεται προς όφελος παιδιών.

Ο «Ε» εργάζεται αθόρυβα στηρίζοντας ταυτόχρονα και δεκάδες φορείς της πόλεώς μας που δεν έχουν την οικονομική άνεση να συντηρήσουν κάποια σημεία των κτιριακών τους εγκαταστάσεων. Ιεροί Ναοί, Ενοριακά Κέντρα Σίτισης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, Αστυνομικά Τμήματα, το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, Σχολεία και διάφοροι χώροι κράτησης της περιοχής γεύτηκαν την αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας μέσω του «Εσταυρωμένου».
Η Τοπική Εκκλησία, οι κοινωνικές της υπηρεσίες και δεκάδες εθελοντές, που πλαισιώνουν τις δύο δομές, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή συμπαράστασης των απόρων.

Ο «Εσταυρωμένος» και οι δεκάδες εθελοντές του, διακονούν ανιδιοτελώς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, αξιοποιώντας τις προσφορές ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου