ΤΟΠΙΚΑ

Αφησε φέσια και για την Αργώ η Ν.Δ.

αφησε-φέσια-και-για-την-αργώ-η-ν-δ-851206

Aκόμη και το ταξίδι της Αργούς το περασμένο καλοκαίρι στην Κολχίδα… φέσωσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απεμπολώντας τις υπογραφές των υπουργών της, ότι δηλαδή τα συναρμόδια υπουργεία μαζί με τη Βουλή θα κάλυπταν το συνολικό κόστος του ταξιδιού που ανήλθε στα 300.000 ευρώ, από τα οποία καταβλήθηκαν μόλις 120.000 ευρώ (70.000 ευρώ από τη Βουλή και 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού).
Αυτή η καθυστέρηση καταβολής των υποχρεώσεων από τα συναρμόδια υπουργεία έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Βόλου, που είχε την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών για το ταξίδι, να εμφανίζεται ως οφειλέτης προς προμηθευτές για οφειλές συνολικού ύψους 180.000 ευρώ.
Είχατε πει ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί γι΄ αυτό το ταξίδι ούτε με ένα ευρώ, ήταν το σχόλιο του κ. Μήτρου, που ανακίνησε το σχετικό θέμα κατά τη συζήτηση του διετούς προγράμματος δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, που προήλθε από τη συνένωση του Καλλιτεχνικού με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και τη Συμφωνική.
Ο Δήμαρχος Βόλου είπε ότι ο Δήμος διεκδικεί το σύνολο των χρημάτων που οφείλουν τα υπουργεία από τις νέες πολιτικές ηγεσίες που προέκυψαν μετά τις εκλογές τη 4ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από τις πρώτες αποφάσεις του νέου Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση ήταν η καταβολή στο Δήμο Βόλου ποσού 25.000 ευρώ, ως συμμετοχή της πρώην πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για το ταξίδι της Αργούς. Ο κ. Τσαμπρινός, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των οικονομικών για το ταξίδι της Αργούς, είπε ότι οι οφειλές των υπουργείων προς το Δήμο είναι της τάξεως των 60.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες 120.000 ευρώ είναι οφειλές προς διάφορους προμηθευτές.
Για το θέμα υπήρξαν έμμεσες αιχμές από την πλευρά της πλειοψηφίας για τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, που εμφανίζεται ανακόλουθη να τηρήσει την υπογραφή της, καθώς και προς το πρόσωπο του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα που είχε αναλάβει υπό την ευθύνη του το όλο εγχείρημα, με τον κ. Απ . Φοινικόπουλο ωστόσο να σημειώνει ότι «σεβόμαστε το λόγο και την πολιτική τιμή του ανδρός ότι θα μεριμνήσει και αυτός, έτσι ώστε τα Υπουργεία να τηρήσουν τις δεσμεύσεις της υπογραφής τους και ο Δήμος να πάρει τα χρήματα για το ταξίδι».
Επίθεση στο Φοινικόπουλο
Εξάλλου με αφορμή τη συζήτηση για το διετές πρόγραμμα δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου οι κ. Παππάς και Δουλόπουλος εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Επιχείρησης και Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Απ. Φοινικόπουλου. Πιο οξύς ήταν ο πρώτος, που κατηγόρησε τον Αντιδήμαρχο για… μικρομεγαλισμό, για σπατάλη χρημάτων σε εκδηλώσεις από σχήματα που έχουν πολύ μικρή παρουσία στα πολιτιστικά της πόλης. «Το έχετε παρατραβήξει, κ. Φοινικόπουλε», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Παππά, που πρόσθεσε ότι «λυπάται που «επιτίθεται» εναντίον ενός Αντιδημάρχου, αλλά κάποιος πρέπει να τον μαζέψει»…
Από την πλευρά του ο κ. Δουλόπουλος είπε ότι δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όταν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση, όταν προωθούνται…«ημέτεροι», όταν από το Δ.Σ. του Καλλιτεχνικού έχουν απομακρυνθεί άνθρωποι που πρόσφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους, τη στιγμή που δαπανώνται υπέρογκα ποσά σε πολυθεσίτες και δίνονται οδοιπορικά κατά το δοκούν σε καθηγητές του Ωδείου που έρχονται από την Αθήνα. Ξοδεύετε ασύστολα χρήματα, κατέληξε ο κ. Δουλόπουλος, τη στιγμή που έχετε υποβαθμίσει το παραγόμενο καλλιτεχνικό έργο στην πόλη.
Απάντηση Φοινικόπουλου
Απαντώντας στους επικριτές του ο κ. Φοινικόπουλος είπε ότι τα τρία τελευταία χρόνια οι Πολιτιστικοί Οργανισμοί του Δήμου έχουν κάνει άλματα προόδου, η λειτουργία τους είναι άψογη και το στελεχιακό τους δυναμικό, απαλλαγμένο από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια του παρελθόντος, εργάζεται με στόχο να κατακτήσει τον επόμενο στόχο, που είναι η πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, έτσι ώστε να μπορεί η ίδια η Κοινωφελής Επιχείρηση να διαχειρίζεται εθνικά και κοινοτικά προγράμματα. Ετσι, πρόσθεσε, δεν θα υπάρχει ανάγκη να μεσολαβούν μάνατζερς και σύμβουλοι για τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη, ενώ θα μπορέσει στη συνέχεια με το σπαθί της να διεκδικήσει και την επιλογή της για τον επόμενο μεγάλο στόχο, που είναι ο Βόλος να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μετά το 2014.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου