ΤΟΠΙΚΑ

Η Μπορντό… στο δρόμο του Ολυμπιακού

η-μπορντό-στο-δρόμο-του-ολυμπιακού-851206

Η Μπορντό θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League. Πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη», στις 23 Φεβρουαρίου, ο επαναληπτικός 17 Μαρτίου στη Γαλλία.
Η κληρωτίδα είχε κέφια και ανέδειξε σπουδαία ζευγάρια. Ίντερ-Τσέλσι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να τίθεται αντίπαλος της ομάδας που επανέφερε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που από τον Ιανουάριο θα ανήκει στους «ροσονέρι», να επιστρέφει στο γήπεδο όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Καρίμ Μπενζεμά αλλά και τον Μαχαμαντού Ντιαρά να βρίσκουν μπροστά τους την ομάδα που τους… μοσχοπούλησε στη «βασίλισσα».
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Στουτγκάρδη – Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Μπορντό
Ίντερ – Τσέλσι
Μπάγερν Μονάχου – Φιορεντίνα
Λιόν – Ρεάλ Μαδρίτης
Άρσεναλ – Πόρτο
Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σεβίλλη
Για την προημιτελική και την ημιτελική φάση θα διεξαχθεί νέα κλήρωση στις 19 Μαρτίου. Οι προημιτελικοί θα γίνουν 30-31/3/2010 και 6-7/4/2010, ενώ οι ημιτελικοί 20-21/4/2010 και 27-28/4/2010. Ο τελικός θα γίνει για πρώτη φορά Σάββατο, στις 22/5/2010, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (ώρα 21:45).
Για τον Ολυμπιακό η Μπορντό είναι μια ομάδα που σαν όνομα δεν είναι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάντσεστερ, που σίγουρα δεν τρόμαξε κανείς στο άκουσμά της, αλλά σίγουρα αποτελεί πολύ δύσκολο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό. Οι Γάλλοι θεωρούνται ως μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή την στιγμή και φυσικά το απέδειξαν με την πρόκριση επί της Γιουβέντους και της Μπάγερν.
Οι «Γιρονδίνοι» του Λοράν Μπλαν ήταν ίσως η πιο εντυπωσιακή ομάδα της πρώτης φάσης της διοργάνωσης, τερματίζοντας πρώτη στον 1ο όμιλο με απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Είναι η δεύτερη αήττητη που προκρίθηκε και η δεύτερη που πέτυχε συνολικά πέντε νίκες, όσες και η Φιορεντίνα, που ωστόσο είχε μια ήττα.
Στις ως σήμερα ευρωπαϊκές περιηγήσεις της η Μπορντό έχει να ανασύρει καλύτερη ανάμνησή της τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1996, παρθενική της παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ίσως εκείνο που θα θέλει να ξεχάσει, καθώς ηττήθηκε με 1-5 από την Μπάγερν Μονάχου σε διπλούς αγώνες.
Ο Λοράν Μπλαν, μία από τις μεγάλες μορφές του γαλλικού ποδοσφαίρου, βρέθηκε στον πάγκο των «Γιρονδίνων» το 2007, διαδεχόμενος τον Βραζιλιάνο Ρικάρντο, και οδήγησε την ομάδα στο πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από μια δεκαετία. Στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της η Μπορντό έχει στεφθεί έξι φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας (1950, 1984, 1985, 1987, 1999, 2009) ενώ τρεις φορές έχει κατακτήσει το Κύπελλο (1941, 1986, 1987).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου