ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες ντροπής στο καταφύγιο αδέσποτων

εικόνες-ντροπής-στο-καταφύγιο-αδέσπο-288417

Ενα νεκρό σκυλί «που το έτρωγαν σκουλήκια και μύγες», ένα σκύλο με καρκίνο που αργοσβήνει και σκυλιά υποσιτισμένα… Για εικόνες ντροπής που καταγράφηκαν χθες το πρωί στο Καταφύγιο του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές, κάνει λόγο η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, που ανάρτησε σχετικό φωτορεπορτάζ στη σελίδα της στο Facebook, μέσω της οποίας καλεί τις φιλοζωικές όλης της χώρας σε συσπείρωση «για να σταματήσει η παράνομη περισυλλογή αδέσποτων και μαζί ο αργός θάνατος για τα σκυλιά».

Η νέα επίσκεψη μελών της ΦΙΟΒ στο Καταφύγιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Τάσου Μπατζιάκα, ο οποίος θα καταθέσει εναντίον τους μήνυση για δολιοφθορές σε κλουβιά και «αρπαγή» ζώων.

Σύμφωνα με τη ΦΙΟΒ και τα όσα ανάρτησε στο Facebook, μέλη της επισκέφθηκαν εν ώρα λειτουργίας το Καταφύγιο, το οποίο χαρακτηρίζουν «κολαστήριο». Οπως περιγράφουν είδαν ένα σκυλί νεκρό να το τρώνε σκουλήκια και μύγες, ένα σκύλο με καρκίνο να αργοσβήνει και σκυλιά από υποσιτισμένα έως ακραία υποσιτισμένα. Οπως υποστηρίζουν «μάζεψαν τα σκυλιά στο καταφύγιο – κολαστήριο και τα μετέτρεψαν σε φαντάσματα των Γλαφυρών».

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΦΙΟΒ καλεί τον κόσμο να «δει τα χάλια του Καταφυγίου» και γίνεται έκκληση στις φιλοζωικές να συσπειρωθούν για να σταματήσει η παράνομη περισυλλογή και ο αργός θάνατος των σκυλιών».

Ωστόσο, τα μέλη της ΦΙΟΒ, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας, απειλεί με μηνύσεις που θα καταθέσει σήμερα κιόλας.

Οπως αναφέρει «μέλη της Φιλοζωικής έσπασαν λουκέτα και πόρτες κλουβιών και πήραν από το Καταφύγιο πέντε σκυλιά με το έτσι θέλω». «Τι είναι δηλαδή το Καταφύγιο; Μπαίνει μέσα ο καθένας, παίρνει από ένα σκυλί και φεύγει;», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.

Για τις εικόνες που περιγράφουν μέλη της Φιλοζωικής, ο κ. Μπατζιάκας επισημαίνει ότι «τα υποσιτισμένα αδέσποτα περισυλλέχθηκαν πρόσφατα από τους δρόμους». «Τα σκυλιά αυτά δεν έχουν τροφή και νερό όσο είναι στους δρόμους. Τα μαζεύουμε και τα ταΐζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε ότι το νεκρό σκυλί έπασχε από αιμορραγικό ιό. «Το σκυλί πέθανε και η υπάλληλος του Καταφυγίου δεν πρόλαβε να το πάρει γιατί ήταν σε άλλη πτέρυγα», ανέφερε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου