Λύσεις για να μην μπει λουκέτο στο Κ.Υ. Ζαγοράς

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-08, 14:00:17
Λύσεις για να μην μπει λουκέτο στο Κ.Υ. Ζαγοράς

Στην κάλυψη των κενών εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με προσωρινή μετακίνηση ιατρικού προσωπικού, προσανατολίζεται η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ μετά την αναφορά του Διοικητή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς κ. Αργ. Ακρίβου για κενό δέκα ημερών στο πρόγραμμα εφημεριών του Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Ακρίβου που κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και προκάλεσε αίσθηση καθώς μέχρι πρόσφατα, δεν είχε κινδυνέψει με λουκέτο κάποια υγειονομική μονάδα της Μαγνησίας, η υποστελέχωση αφήνει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ακάλυπτο δέκα ημέρες, ενώ αν δεν υπάρξει λύση, η ίδια κατάσταση θα παρουσιαστεί και το Νοέμβριο.

«Εξαντλήθηκε η υπομονή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ακρίβος, ο οποίος ζητάει είτε τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό είτε την έγκριση από την ΥΠΕ πρόσθετων εφημεριών για να καλυφθεί το κενό με τις τακτικές εφημερίες.

«Μπορεί η ΥΠΕ να εγκρίνει για έκτακτες ανάγκες επιπλέον ποσό και να δοθεί στο υπάρχον προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά των δέκα ημερών. Να επισημάνουμε ότι ήδη μας οφείλονται εφημερίες και πραγματοποιούμε και τις νέες του Οκτωβρίου απλήρωτοι και σε υστέρηση με τους συναδέλφους των Νοσοκομείων», αναφέρει ο κ. Ακρίβος και εξηγεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών, ποιες ημέρες το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν θα λειτουργεί.

«Εχουμε 4 μόνιμους γιατρούς που κάνουν 21 ημέρες ασφαλούς εφημερίας και τρεις αγροτικούς γιατρούς που κάνουν ανώτατο 7 εφημερίες το μήνα ο καθένας εκ του νόμου. Καθώς όμως ο αγροτικός δεν πραγματοποιεί εφημερία μόνος του, στην ουσία μιλάμε για δίδυμο ιατρών σε κάθε εφημερία κι έτσι καλύπτονται 21 ημέρες.

Εάν δεν αλλάξει κάτι, το πρόγραμμα προβλέπει ότι δεν θα γίνει εφημερία (3 μ.μ. μέχρι 7.00 π.μ. επομένης) αύριο Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου στις 3 μ.μ., το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς θα κλείσει και θα ανοίξει το Σάββατο το πρωί.

Επίσης, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν θα λειτουργήσει (3 μ.μ. μέχρι 7.00 π.μ. επομένης) στις 21, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Οκτωβρίου.

Κλειστό όλη τη μέρα, πρωί δηλαδή και απόγευμα, θα είναι στις 28 Οκτωβρίου και στις 31 Οκτωβρίου.

 

«Θα στείλουμε προσωπικό»

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νεστ. Αντωνίου με αφορμή την αναφορά του κ. Ακρίβου, δήλωσε έκπληκτος καθώς όπως ανέφερε ο Διοικητής του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς συμμετείχε ως μέλος στο επανασυσταθέν Επιστημονικό Συμβούλιο των Κέντρων Υγείας της ΥΠΕ υπό την προεδρία του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Βενιζέλου αλλά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, δεν παρουσιάστηκε το πρόβλημα από τον κ. Ακρίβο, ούτε υποδείχτηκε κάποια λύση για την αντιμετώπισή του.

Εμείς, και όχι ο κ. Εισαγγελέας στον οποίο κοινοποιήθηκε η αναφορά, θα βρούμε λύση μετακινώντας προσωπικό για να εφαρμοστεί στο ακέραιο το πρόγραμμα εφημεριών», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

Χαυτούρας: Είναι απαράδεκτο

«Αυτό που συμβαίνει με το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που προκύπτει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
Είναι απαράδεκτο, αναφέρει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας, συνάδελφοι γιατροί να μένουν απλήρωτοι για εφημερίες πολλών μηνών, να εξακολουθούν να στηρίζουν με νέες εφημερίες και η πολιτεία να μην βρίσκει λύση για την ομαλή και πλήρη εφαρμογή προγράμματος εφημεριών.

Που ακούστηκε Κέντρο Υγείας να κλείνει για δέκα ημέρες λόγω της υποστελέχωσης. Η Πολιτεία οφείλει να βρει άμεσα λύσεις για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, να εγγυηθεί την καλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών ώστε οι πολίτες να μην παίζουν μονά - ζυγά την υγεία τους αν ατυχήσουν και ασθενήσουν ή τραυματιστούν σε διάστημα μη εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=