ΤΟΠΙΚΑ

ΠΟΛΟ Πρώτο βήμα για την εθνική στο Παγκόσμιο

πολο-πρώτο-βήμα-για-την-εθνική-στο-παγ-851206

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών επικράτησε 10-7 της Ρωσίας, στον πρώτο αγώνα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Η ελληνική ομάδα ξεπέρασε ευκολότερα του αναμενομένου το εμπόδιο των Ρώσων και πλέον θα παίξει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου (και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά) το Σάββατο, απέναντι στην Ισπανία, ενώ αύριο Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την αδύναμη Κίνα.
Η Ρωσία άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό με γκολ του Ερίσοφ στον παίκτη παραπάνω, όμως στη συνέχεια οι πολίστες του Σάντρο Καμπάνια ήταν καταιγιστικοί. Με τη συμπαράσταση εκατοντάδων ομογενών, που μετέτρεψαν την πισίνα του «Ακουάτικς Σέντερ» σε… μικρό ΟΑΚΑ, τα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε επτά τέρματα ως το τέλος του ημιχρόνου και δέχθηκε μόλις ένα, παίρνοντας προβάδισμα με 7-2. Η ελληνική άμυνα εγκλώβισε πλήρως τους αντιπάλους, ενώ επιθετικά η εθνική είχε καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, μεγάλη υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και ελαχιστοποίησε τα λάθη της.
Η διαφορά έφτασε και τα έξι γκολ (8-2 και 9-3) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα χαλάρωσε, επιτρέποντας στους Ρώσους να μειώσουν σε 9-6 και εξοργίζοντας τον Σάντρο Καμπάνια. Το γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στον παίκτη παραπάνω, 4΄26΄΄ πριν τη λήξη, έβαλε τέλος στις όποιες ανησυχίες και η εθνική έφτασε χωρίς άγχος στην πρώτη και σημαντική νίκη της στη διοργάνωση.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 2-3, 1-2
Τα γκολ:
ΕΛΛΑΔΑ: Γ. Αφρουδάκης 4, Χρ.Αφρουδάκης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Ντόσκας 1, Μυλωνάκης 1
ΡΩΣΙΑ: Γκαρμπούζοφ 2, Γιούρτσικ 1, Μπαλάσοφ 1, Ερίσοφ 1, Στράταν 1, Ζακίροφ 1

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου