ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΥΑΜΒ μηνύει το ΤΕΕ

η-δευαμβ-μηνύει-το-τεε-289559

Μήνυση κατά της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή για πρόκληση ηθικής βλάβης με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 500.000 ευρώ, καταθέτει η ΔΕΥΑΜΒ. Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ δόθηκε εντολή στους δύο νομικούς συμβούλους να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η κίνηση της ΔΕΥΑΜΒ εναντίον του ΤΕΕ γίνεται με αφορμή τόσο τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντικατάσταση του ΤΕΕ ως κοινωνικό φορέα στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, όσο και με αφορμή δηλώσεις που φέρεται να έκανε η πρόεδρος κ. Νάνσυ Καπούλα για το θέμα της βλάβης που προκλήθηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό με αποτέλεσμα λύματα επεξεργασμένα σε δεύτερο βαθμό -κι όχι τρίτο- να καταλήξουν στον Παγασητικό.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στη διάρκεια της συνεδρίασης ζήτησε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου να δώσει στον εκπρόσωπο των Δρόμων Συνεργασίας, Κ. Γαργάλα το χαρτί της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152 στο οποίο προσέφυγε η ΔΕΥΑΜΒ ζητώντας ακύρωση ως εκπρόθεσμης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που ακύρωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την αντικατάσταση του ΤΕΕ Μαγνησίας από το Δ.Σ. της επιχείρησης. Βάσει του εγγράφου που προσκομίστηκε στον κ. Γαργάλα η ΔΕΥΑΜΒ πέτυχε αναστολή ισχύος της απόφασης της Αποκεντρωμένης μέχρι την εξέταση της υπόθεσης από την επιτροπή του άρθρου 152.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν κατά την προσκόμιση του εγγράφου:

Αχ. Μπέος: «Πάρτε το να σκουπίσετε τα δάκρυα»
Κ. Γαργάλας: «Εσείς θα καταλάβετε σε λίγο ότι είναι αργά για δάκρυα»
Αχ. Μπέος: «Χορτάσατε σφαλιάρες»
Κ. Γαργάλας: «Ο καιρός είναι μπροστά»
Αχ. Μπέος: «Είστε φθηνοί και λίγοι. Αν μας πεισμώσετε δεν θα πάμε έως το 2019 αλλά έως το 2024».
Κ. Γαργάλας: «Μην καβαλάτε καλάμι».

Αμέσως μετά και με δεδομένη «τη νόμιμη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ», το σώμα έδωσε εντολή στους δύο νομικούς συμβούλους της επιχείρησης να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του ΤΕΕ.

Οι διαδικασίες που κίνησε το ΤΕΕ τόσο με την προσβολή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη, όσο και με τη μήνυση εις βάρος πέντε μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που εισηγήθηκαν την αντικατάσταση του ΤΕΕ, προκάλεσαν την «απάντηση» της επιχείρησης. Στο φάκελο δε, μπαίνει και δυσφήμιση που είχε γίνει στη ΔΕΥΑΜΒ και την πόλη με αφορμή περιστατικό βλάβης στο Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. «Θα πάρουν απαντήσεις πολύ σύντομα με επίσημο έγγραφο όσοι ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν σκ… στον Παγασητικό», είπε ο νομικός σύμβουλος, Αντ. Ξηρός.

«Δε μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει», συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου.

Εντονη αντίδραση από Γαργάλα και Κουτσιφέλη

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. «Εκτός από απίστευτοι είστε και επικίνδυνοι. Το χέρι που μας βοηθά δεν το κόβουμε. Το ΤΕΕ στηρίζει τη ΔΕΥΑΜΒ σε υπόθεση 9 εκ. ευρώ. Στηρίζει το Δήμο Βόλου και πολλές φορές τον έχει βγάλει από δύσκολη θέση. Αναλαμβάνετε την ευθύνη του διχασμού της πόλης. Σκεφτείτε τι κάνετε και εναντίον ποιων καταφέρεστε. Εκτιμώ ότι δεχθήκατε πιέσεις», είπε ο Κ. Γαργάλας απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαευσταθίου και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

«Το ΤΕΕ δεν έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει αν οι απόψεις και οι κινήσεις της Προέδρου του είναι προσωπικές ή εκπροσωπούν όλον τον φορέα. Οι απαντήσεις θα έρθουν με το κείμενο της μήνυσης», είπε από την πλευρά της το μέλος του συμβουλίου, Βιολέτα Καντόλα.
«Είμαι κατά της μήνυσης σε βάρος του ΤΕΕ. Η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια σοβαρή οντότητα και δεν την ωφελούν τέτοιες κινήσεις. Δείχνουν αρνητική στάση μικρού παιδιού», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτρης Κουτσιφέλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου