ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπάρχουν χρήματα για αποζημιώσεις!

δεν-υπάρχουν-χρήματα-για-αποζημιώσει-851206

Δια της… ευρωπαϊκής οδού στρίβει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κονδύλια αποζημίωσης της Μαγνησίας, μετά το χτύπημα της σφοδρής κακοκαιρίας και των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στα δημόσια έργα.

Το ταμείο είναι μείον, ήταν η απάντηση που πήραν ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας και ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, οι οποίοι αναζήτησαν χθες, μεταβαίνοντας σε υπουργεία, πόρους για να αντιμετωπίσει ο νομός τις πληγές της θεομηνίας.
Από τον υφυπουργό Οικονομικών Στ. Αρναουτάκη, εκτός από μια γενικόλογη δέσμευση ότι το αίτημα θα εξεταστεί, δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις για αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις σε οδικά και άλλα έργα. Με δεδομένο ότι η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να τεχνικά δελτία να συνταχθούν με τρόπο που θα επιτρέπει τη διεκδίκηση χρημάτων από ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, φάνηκε ότι ο κρατικός κορβανάς είναι άδειος…
Εκτός των κονδυλίων για τις μεγάλες καταστροφές, οι κ.κ. Παπατόλιας και Ξηρακιάς αναζήτησαν τη δέσμευση του υφυπουργού Οικονομικών ότι η Μαγνησία θα λάβει τα 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε νομικές δεσμεύσεις για έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί ή ως γνωστό τα «σπασμένα» του τέως Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα, όπως έχει αποκαλέσει ο νομάρχης το χρέος που έχει μείνει για το νομό από την κόντρα Περιφέρειας-Νομαρχίας Μαγνησίας.
Το μέγεθος της καταστροφής έργων σε κόστος θα είναι γνωστό μέσα στην εβδομάδα, ενώ μέχρι το τέλος της, όπως ενημέρωσε ο νομάρχης, θα συνεχίζουν οι υπηρεσίες να εργάζονται πυρετωδώς για τα τεχνικά δελτία που απαιτείται να συνταχθούν και μάλιστα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν, ώστε να διεκδικηθούν ευρωπαϊκοί πόροι, καθώς διαφάνηκε δυσκολία διάθεσης εθνικών κονδυλίων.
Εξάλλου ο Απ. Παπατόλιας και η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη είχαν χθες συναντήσεις στο υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων.
Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης της Νομαρχίας με τους δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας, καθώς και το πλάνο για πράσινους Μεσογειακούς Αγώνες. Συζήτηση έγινε και για την προοπτική αεροπορικής γραμμής της Ryan Air από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου