ΤΟΠΙΚΑ

Διορθόδοξη ανθρωπιστική συνεργασία

διορθόδοξη-ανθρωπιστική-συνεργασία-290919

Το πλαίσιο δραστηριοτήτων της Διορθοδόξου Ανθρωπιστικής Οργανώσεως των «Λειτουργών Υγείας της Αγάπης» για το επόμενο χρονικό διάστημα καθορίστηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στα Βράνια της Σερβίας.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τη συγκεκριμένη περιοχή το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου, επικεφαλής 50μελούς ομάδος γιατρών, ιεροψαλτών και αναγνωστών της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του συμμετείχαν σε δύο σημαντικές συναντήσεις προσκεκλημένοι του τοπικού Επισκόπου κ. Παχωμίου.

Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία των «Γιατρών της Αγάπης» από το Βόλο, συμμετείχε στις εργασίες των «Λειτουργών Υγείας της Αγάπης», που πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βράνιε, παρουσία αντιπροσωπειών από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες Σερβίας, Ρωσίας, Πολωνίας και Αλβανίας.

Στη συνεδρία αποφασίσθηκε, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου, το πλαίσιο δραστηριοτήτων της Διορθοδόξου Ανθρωπιστικής Οργανώσεως των «Λειτουργών Υγείας της Αγάπης» για το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε αυτό περιλαμβάνονται δράσεις στους χώρους των φυλακών, σε ομάδες ΡΟΜΑ, στον τομέα της προληπτικής ιατρικής και της ψυχικής υγείας, σε προγράμματα απεξάρτησης, σε πληθυσμούς που μαστίζονται από την ανέχεια, ενώ κατατέθηκε ο προβληματισμός γύρω από τα θέματα βιοηθικής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο επίκαιρο ζήτημα της μετανάστευσης και στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι «Γιατροί της Αγάπης».

Αμέσως μετά, συμμετείχε στην Ιδρυση του Πανορθοδόξου Ιδρύματος «Οσιος Ιουστίνος του Τσέλιε και των Βρανίων», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πανορθοδόξου Κέντρου στο Βράνιε, που έχει έδρα την ανακατασκευασμένη πατρική οικία του Οσίου Ιουστίνου.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, συνεδρίασε εκ νέου και η ομάδα των «Γιατρών της Αγάπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης από το Βόλο, τη Σερβία και το Μοναστήρι (FYROM). Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, συζητήθηκε η μέχρι τώρα δράση της Οργάνωσης και τέθηκαν προτάσεις για βελτίωση της λειτουργίας, της αλληλοβοήθειας και της επικοινωνίας μεταξύ των κατά τόπους πυρήνων, ώστε να πραγματοποιείται ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων. Τέλος, ορίστηκε η θεματολογία της επόμενης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου