ΤΟΠΙΚΑ

Σύγχρονες εκπαιδευτικές δράσεις

σύγχρονες-εκπαιδευτικές-δράσεις-291030

Το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι διδάσκοντες στο βρεφονηπιακό σταθμό της Μητρόπολης Δημητριάδος, αναλύοντας στους γονείς των μικρών μαθητών τις σύγχρονες παιδαγωγικές δράσεις που αναπτύσσονται σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, το οποίο δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον για το παιδί.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε πως φέτος το σχολείο απέκτησε διαδραστικό πίνακα για την καλύτερη εκμάθηση των παιδιών με διαφορετικό στυλ μάθησης, καθώς και τη φωτοτράπεζα, εργαλείο το οποίο υποστηρίζει πολλαπλές διαδικασίες παρατήρησης, εξερεύνησης, ανακάλυψης, πειραματισμού, και δημιουργίας. Στη συνέχεια έγινε γνωστό το προφίλ του σχολείου στο e-twinning το οποίο έχει ενσωματωθεί σταθερά στο Erasmus +, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Κατόπιν τη σκυτάλη έλαβε η συγγραφέας και νηπιαγωγός κ. Μαρία Πετκανοπούλου η οποία εξήγησε την αξία της φιλαναγνωσίας και ανέλυσε πως θα πρέπει πρώτα οι γονείς να βάλουν το βιβλίο στη ζωή τους δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους. Τέλος έδωσε έμφαση στο επιτραπέζιο παιχνίδι ως μεταφηγηματική δραστηριότητα τόσο μέσα στη τάξη όσο και στο σπίτι, αναφέροντας το βιβλίο της «99+ 1 επιτραπέζια παιχνίδια».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος συγκινημένος για τη μεγάλη συμμετοχή των γονιών, μίλησε για το οργανωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο του Σταθμού καθώς επίσης και για την προϋπόθεση του καλού γονέα να είναι πρώτα καλός σύζυγος. Τέλος κάλεσε όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στα κατηχητικά σχολεία των ενοριών και τους προσκάλεσε σε εκδηλώσεις τόσο του Σταθμού όσο και της Μητρόπολης.

Η εκπαίδευση ξεκινά στο σπίτι και ολοκληρώνεται στο σχολείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου